avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati imobile

Buna seara,

Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.
Acum as vrea sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate pentru a putea trece tereneul de pe firma (radiata) pe persoana fizica. In firma mai a mai fost un asociat. Impozitul nu a mai fost platit din 2000, din moment ce firma a fost radiata perioada din 2002 pana in 2009 voi plati impozit de persoana fizica sau juridica?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
dariux, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiionescu56 , utilizator 15:23, 13 Decembrie 2012
Nu se poate. Daca a trecut in proprietatea statului conform legii, se poate cel mult ataca actul care prevede acest lucru - in cazul de care vorbim legea 314 poate fi contestata ca neconstitutionala, dar daca aceasta cerere e solutionata negativ, atunci nu se mai poate face nimic intern.
ziua buna!
am o mare intrebare pt dvs:
in legatura cu terenul pe care-l aveti in firma radiata prin lg. 314/2001 si in posesia caruia , doriti sa intrati ca persoana fizica, a-ti reusit ???
va rog mult daca nu deranjez ,puteti sa-mi recomandati ce tb. sa fac, pt ca am o speta identica . multumesc mult#-o#-o
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
carmenmm, utilizator
buna ziua,
am citit ce s-a discutat in legatura cu firma radiata, eu nu inteleg cum domnul este inscris in cartea funciara fara sa fi facut dovada documentatiei de cadastru in original si a actelor de proprietate, nu cred ca este posibil sa fie cum a spus domnul ca un vecin sa-i fi dat numele. MII de scuze sunt anul II de facultate si poate inteleg mai greu. Eu am citit si am aflat ca in momentul in care ai certificatul privind radierea societatii poti sa mergi sa inscrii bunul imobil la curtea funciara si nu mai devreme. Oricum as dori ca cei ce cunoasteti sa postati si ce acte sunt necesare si unde trebuie mers, daca este nevoie de notar sau ce taxe si impozite trebuiesc platite pentru ca un actionar sa-si transfere cat mai repede acest drept de proprietate asupra bunurilor imobile pentru a nu mai pierde mult timp si bunurile sa nu ramana in proprietatea statului. o zi buna
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
studentica, utilizator
buna ziua,

ce se intampla insa, aplicand acest text de lege, daca asociatii sunt cetateni straini (non UE)? speta este similara - societate radiata din registrul comertului ca urmare a dizolvarii-sanctiune dipusa de registrul comertului (pentru sediu expirat) si apoi radiata pentru nenumirea unui lichidator in termenul legal.

multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 7 lg. 314/2001 - dizolvare sa ncsmihaela ncsmihaela Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema. Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia ... (vezi toată discuția)
Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata miruna.c miruna.c Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002. Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri ... (vezi toată discuția)