dariux a scris:
-in cazul in care demonstrez ca firma ar fi avut datorii la stat (impozite neplatite), radierea ar deveni nula (parca asa erau un articol..in cazul in care soc au datorii la bugetul de stat..radierea este nula)? -care ar fi urmatorii pasi pentru o noua reevaluare a soc/radieri..ca probabil iar ma voi bloca.
In cazul acesta radierea e nula si se trece la executarea creantelor bugetare ale societatii (chiar daca au trecut 8 ani, invocarea de catre dvs a existentei acelor datorii inseamna o recunoastere si termenul de prescriptie de 5 ani reincepe). Statul desigur ca va cere si penalitatile aferente perioadei trecute, iar cata vreme societatea are datorii la stat nu va putea fi dizolvata. S-ar putea ajunge la insolventa societatii, dar aici nu ma bag pentru ca nu e deloc domeniul meu.
-nu trebuie sa demonstreze ONRC ca acele citatii privind radierea au fost receptionate de catre mine? -..sa fie semnatura&stampila ca am luat la cunostinta de radierea societatii (sediul a fost la alta adresa, si nu am primit niciodata instiintarile)
Nu. Citarea este valabil facuta la sediu, fiind culpa administratorilor societatii daca acest sediu este fictiv.
-am chitanta de la banca ca am depus bani pt majorare, scrie explicit MAJORARE CAPITAL pe chitanta, bani au fost depusi prin 98-99 (cand s-a dat legea cu majorarea de capital), chitanta de 1.900.000 lei (100.000 erau deja de la capitalul social initial), am toate actele privind majorarea de capital..mai putin inregistrarea de la ONRC (persoana care a trebuit sa se ocupe de mojorare a facut tot.mai putin inregistrarea actelor la ONRC).
A existat hotarare AGA pentru majorare?
Oricum, presupunand ca s-a facut tot mai putin inregistrarea la ORC, ma tem ca termenul de recurs impotriva incheierii de radiere pe legea 314/2001 a trecut: "Recursul poate fi declarat de societatea comercială în cauză, de creditorii săi sau de orice persoană interesată, în termen de 15 zile de la data afişării încheierii judecătorului delegat".
Acum practic eu am facut majorarea in acel timp, dar nu i-am mai instiintat si pe cei de la ONRC, la fel cum nici ei nu m-au instiintat pe mine referitor la radierea soc. Nici eu nu am semnatura&stampila pt depunerea actelor la ei, chiar daca majorarea a fost facuta, la fel cum nici ei nu au semnatura&stampila mea referitor la radierea soc.
Nu e chiar asa. Cum am spus mai sus, ei v-au anuntat in mod valabil la adresa pe care dvs le-ati indicat-o, adica sediul social. Apoi, obligatia de inregistrare a majorarii de capital va revine in temeiul legii, nu e tocmai o chestiune de care sa puteti scapa.
Se schimba in vreun fel situatia?
Daca societatea avea datorii bugetare, da. Cu majorarea de capital sunt insa sceptica.