avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata -art.5(3) din L314/2001 - cu proprietati imobile

Buna seara,

Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, terenul a fost cumparat pe firma.
Acum as vrea sa stiu ce proceduri trebuiesc urmate pentru a putea trece tereneul de pe firma (radiata) pe persoana fizica. In firma mai a mai fost un asociat. Impozitul nu a mai fost platit din 2000, din moment ce firma a fost radiata perioada din 2002 pana in 2009 voi plati impozit de persoana fizica sau juridica?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
dariux, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiionescu56 , utilizator 15:23, 13 Decembrie 2012
M-ati incurcat putin, va rog sa-mi spuneti in termeni mai putini juridici.
Ce se intampla de fapt, pot sa trec terenul pe pf sau sunt complicatii?

Multumesc.
dariux a scris:

Buna ziua,
Procedati asa cum v-am recomandat in primul meu mesaj:
CONSULTATI UN AVOCAT SPECIALIZAT IN INSOLVENTA.
Succes.
legalmgm a scris:

dariux a scris:

Buna ziua,
Procedati asa cum v-am recomandat in primul meu mesaj:
CONSULTATI UN AVOCAT SPECIALIZAT IN INSOLVENTA.
Succes.

Tocmai asta ma incurca cel mai tare, am contactat un avocat si am platat consultare pt 1 ora. Raspunsul a fost cel care l-am scris in forum, adica, pot oricand sa trec terenul pe pf, statul nu are cum sa-mi ia terenul doar pt ca nu m-am prezentat in cele 6 luni.
Acum, raspunsul dvs m-a bulversat, nu stiu ce sa mai cred. Dansul mi-a spus ca din experienta sa ca nu poate fi nici cea mai mica problema ca statul sa ia terenul.

Nu mai inteleg nimic.
Procedati asa cum va sfatuieste avocatul pe care l-ati platit.
Succes.
Nu este vorba sa procedez sau nu.. am intrebat doar daca ceea ce mi-a spus este adevarat, respectiv, daca pot sa trec terenul pe pf sau daca statul are vreun drept asupra terenului, nu este normal sa mi se confiste bunul doar pt ca nu l-am trecut in termen de 6 luni pe pf. Nu l-am contactat pentru rezolvarea problemei ci pentru consiliere.
Cu toate ca legile sunt bine definite, fiecare avocat (de specialitate) imi da raspunsuri total diferite la aceiasi intrebare.

Acelasi lucru si pe forum, am crezut ca in momentul in care imi raspundeti la intrebare..o faceti pana la capat. Sunt de acord de asemenea sa iau de la dvs consiliere, daca oferiti.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
dariux, utilizator

Alte discuții în legătură

Art. 7 lg. 314/2001 - dizolvare sa ncsmihaela ncsmihaela Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema. Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia ... (vezi toată discuția)
Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata miruna.c miruna.c Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002. Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri ... (vezi toată discuția)