avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca faptuitor

Buna seara,
Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din Sibiu, am citit despre acest subiect ca in principiu nu te pot cita ca faptuitor doar ca invinuit.
As dori un suport in aceasta cauza pentru ca nu am posibilitate din pct de vedere financiar sa ajung in Bacau, dar ce sa mai vorbesc cu un avocat ca sa ma reprezinte.
Daca ma puteti ajuta sa aflu care este acuzarea si cine a depus aceasta plangere.
Va pot da detaliile de pe citatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dsitc , utilizator 20:29, 8 Ianuarie 2010
Multumesc, domnule adutescu.
O intrebare suplimentara ce intra la Crima Organizata si Terorism ?
Si alta intrebare cand mi se arata de ce sunt considerat ca faptuitor , aflu si cine a depus plangerea sau acest lucru il poate afla ulterior avocatul ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
dsitc, utilizator
La crima organizata pot fi infractiuni legate de droguri, arme, recuperari ilegale de creante etc. savarsite in grup infractional.
E posibil sa nu aflati niciodata cine v-a facut plangerea/denuntul, dar veti afla cine e partea vatamata, si, in cazul acesta e posibil ca aceasta sa fi facut plangerea.
adutescu , multumesc din nou.
Spunand "recuperari ilegale de creante" mi-ati confirmat banuiala. Sper sa fie numai asta ca o sa fie pe deoparte amuzant, dar daca asta ii legea in Romania fiecare poate face plangere penala pentru orice. Oricum nu inteleg de ce din 2008 numai acuma sunt chemat.
Da, e cam mult pt o cercetare penala fara sa fie audiat unul dintre faptuitori.
Fie de-abia acum a aparut numele dvs in discutie, fie este un dosar complicat, cu multe increngaturi ( multi martori, multi faptuitori, multe persoane vatamate etc).
Oricum, faptul ca sunteti chemat ca faptuitor inseamna ca inca nu a inceput urmarirea penala impotriva dvs, ceea ce poate fi un semn bun - sau nu au dovezi in ceea ce va priveste si asteapta sa va " spargeti in ancheta" fie plangerea/denuntul impotriva dvs a fost unul neserios.
Eu va urez succes, nu va pierdeti cu firea, nu va lasati intimidat, ganditi calm, la rece, si poate totul este o greseala sau o inscenare, si daca nu, poate se va termina totul cu bine.
Buna ziua,

Avand in vedere ca ati fost citat la Parchet probabil pentru audieri avand in vedere ca este prima citatie pe care o primiti , sfatul meu este sa va prezentati si sa vedeti in primul rand ce vi se spune. Daca trebuie sa dati o decalratie va recomand sa sustineti ca veti da o declaratie ulterior in prezenta unui avocat ales. Acest lucru se va consemna de catre procurorul de caz urmand a stabili cu acesta o zi in care sa mergeti sa dati declaratia impreuna cu avocatul pe care il veti angaj.
In al doilea rand puteti sa trimiteti inainte la parchet un avocat care sa isi depuna delegatia , sa vada despre ce este vorba si el sa stabileasca cand sa mergeti si dvs sa dati declaratie. Astfel are timp sa va comunice despre ceea ce este la dosar si ce declaratie sa dati.

Alte discuții în legătură

Cod penal lorelaybianca lorelaybianca Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor. (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)