avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca faptuitor

Buna seara,
Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din Sibiu, am citit despre acest subiect ca in principiu nu te pot cita ca faptuitor doar ca invinuit.
As dori un suport in aceasta cauza pentru ca nu am posibilitate din pct de vedere financiar sa ajung in Bacau, dar ce sa mai vorbesc cu un avocat ca sa ma reprezinte.
Daca ma puteti ajuta sa aflu care este acuzarea si cine a depus aceasta plangere.
Va pot da detaliile de pe citatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dsitc , utilizator 20:29, 8 Ianuarie 2010
Nu cred ca trebuie sa mergeti cu gandul spre infractiunile de crima organizata deoarece in ceea ce priveste aceste infractiuni prevazute de legea 39/2003, competenta materiala revine DIICOT-ului.
Sincer ce ma omoara mai tare ii ca nu stiu exact de ce si al doilea daca sa trimit inainte sau sa merg atunci cu avocat sau sa vin ulterior cu avocat. Pentru ca daca nu am avut niciodata treaba cu legea de genu , nu stiu nici cat m-ar costa onorariul pentru asa ceva. Daca ar fi vorba de recuperare de creante ilegale , as rezolva cu o declaratie si niste facturi care m-ar scoate din problema care oricum nu le-as da fara avocat.
Si sunt si o fire mai emotiva , daca as putea afla de ce sunt chemat poate m-as mai linistii si as putea oarecum sa merg cu temele facute, ma linisteste oarecum si treaba cu "faptuitor" dar e si treaba cu dosarul deschis din 2008.
Ma gandeam sa sun eu la procuratura sa cer detalii prin telefon , dar am inteles ca nu se dau prin telefon.
Si nu-i tocmai un mod placut de a incepe anul.
Este indicat sa aveti un avocat care sa fie atent la ceea ce se scrie.Mici schimbari pot determina efecte nefaste pentru dvs., mai ales daca sunteti o fire emotiva.
Onorariu difera de la avocat la avocat.
Fiecare avocat face propriile sale aprecieri in privinta banilor.Insa pentru o declaratie nu v-ar costa mult cat sa nu puteti plati.
Toata treaba este sa nu va retina si sa va trimita la instanta.Atunci vor incepe cheltuielile...

avocat Claudiu Lascoschi
Domnule Lascoschi,
Nu credeti ca-i deja prea mult o retinere pentru o citare ca faptuitor.
Din ce spune-ti dumneavoastra nici nu poate fi vorba sa ma duc singur chiar si pentru a lua la cunostinta ce mi se aduce ca acuzare si a ma prezenta ulterior cu avocat.
De exemplu dumneavoastra ptr o deplasare din Bucuresti in Bacau,plus prezenta in ziua respectiva cam care are fi costul efectiv puteti eventual sa-mi trimiteti pe privat costul.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
dsitc, utilizator
Daca era in Bucuresti era simplu sub aspectul costurilor.
Poate ca este indicat sa aveti avocat din Bacau.
Orice avocat din Bucuresti pierde toata ziua daca merge la Bacau...
Daca ma sunati am putea discuta despre costuri, evident daca sunteti interesat in concret.
Avocatul in general nu ia in seama doar deplasarea, ci si ceea ce ar avea de facut acolo.Deci, depinde de mai multe lucruri.Durata audierii, intensitatea audierii ( pot veni 6-7 politisti sa ne stea in ,,cap" ), interventiile verbale facute de avocat pe parcursul audierii, etc.

In functie de probe si de invinuire se poate ajunge la retinere si apoi la propunere de arestare preventiva.In 2-3 ore lucrurile se pot schimba...intr-un fel sau in altul.Credeti-ma, stiu ce spun.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cod penal lorelaybianca lorelaybianca Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor. (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)