avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare Preaviz

recent am gasit un loc de munca in strainatate , unde lucrez acum nu ma lasa sa plec fara preaviz pana la sfarsitul lunii , eu lucrez intrun depozit unde e foarte cald inauntru , stau toata ziua transpirat , ma irit foarte tare la inghinale , ma irit atat de tare ca am momente cand nu pot sa mai merg sau sa stau pe scaun , este o chestie ceva sa poti pleca fara preaviz ?
Cel mai recent răspuns: DrThrax2010 , utilizator 07:36, 6 August 2021

Cornel Vasile a scris:

Puteti invoca incalcarea art.175 C.mun. ... situatie in care puteti demisiona fara preaviz.

Nu mai citati raspunsurile. Apasati direct RASPUNDE



miam adus aminte de o chestie , eu medicina muncii , adeverinta de la medicul de familie eu nu am dus la ei , e vreo problema ca nu am dus sau facut medicina muncii ?
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
DrThrax2010, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o problema.... c.i.m. este lovit de nulitate.
adica pot sa plec oricand vreau nu ? daca eu nu am dus adeverinta medicala de la medicul de familie sau nu am facut medicina muncii ?
Nu are relevanta ca nu ati adus adeverinta medicala de la medicul de familie, ci faptul ca nu ati efectuat medicina muncii.

Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor. Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.


Cornel Vasile a scris:

Nu are relevanta ca nu ati adus adeverinta medicala de la medicul de familie, ci faptul ca nu ati efectuat medicina muncii.

Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor. Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.


consecințele lipsei certificatului medical la angajarea în muncă, conform art. 260 din Codul Muncii, constituie contravenţie şi se sancţionează încălcarea de către angajator a obligaţiei prevăzute la art. 27 şi 119, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;

Certificatul medical, condiţie de valabilitate a contractului individual de muncă

Pentru ca raportul de muncă să poată lua naştere în mod valabil, Codul muncii impune condiţia prealabilă a prezentării unui certificat medical care să ateste capacitatea de muncă a viitorului salariat. Neîndeplinirea acestei obligaţii este sancţionată cu nulitatea absolută a contractului individual de muncă.

Din punct de vedere procedural, examenul medical la angajare este reglementat prin dispoziţiile H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea


Detalii: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Bună seara! la muncă am funcția de coafor. În luna februarie ... Heart20 Heart20 Bună seara! La muncă am funcția de COAFOR. În luna februarie am solicitat o adeverință de salariat de la muncă, iar pe adeverință am observat ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fără preaviz LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua, Aș dori să știu dacă îmi pot depune demisia fără preaviz, pe motiv că nu am protecția muncii făcută și nici nu mi s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Cim nul? eujad eujad daca la angajare , nu mi-a fost prezentat certificat medical si nici ulterior, dar toti salariatii sunt \"Verificati \" de catre medicul de medicina muncii, ... (vezi toată discuția)