avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

buna ziua
banii pt concediul de maternitate> 126 zile>de unde ii primesc de la locul de munca sau se poate opta si altfel?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 00:14, 14 Februarie 2010
Are dreptul atat la concediu medical risc maternal cat si la concediu de maternitate 126 zile calendaristice.

Baza de calcul o constituie veniturile realizate in ultimile 6 luni care au constituit stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.Perioada concediu CIC este perioada asimilata stagiului de cotizare.
Dvs. prezentati angajatorului adeverinta de la agentia locala pentru prestatii sociale cu indemnizatia CIC pe baza careia se calculeaza CM.

Ambele concedii medicale sunt platite salariatului de angajator dar sunt recuperate de la casa de sanatate intrucat sunt concedii din FNUASS.
Multumesc pentru raspuns, dar vreau sa ma asigur ca am inteles bine si va mai intreb, va avea dreptul sa mai stea inca 2 ani in concediul CIC? Scuze ca insist, dar nu vrea sa o informez gresit pe prietena mea.
1. Da, are dreptul sa mai intre in CCC.
2. Va redau numai un articol din OUG 148/2005 (pe care ar trebuie s-o cititi pentru a va lamuri mai bine):
Art. 6. -
(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 1, respectiv la art. 2, se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 naşteri sau, după caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (2).
Va multumesc pentru lamuriri.
In legatura cu indemnizatia pe care o va primi pentru cel de-al doilea copil, se aplica HG 1016/2009?Sau se calculeaza 85% din valoarea indemnizatiei primita pentru primul copil? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)