Buna ziua. Am cumparat recent un apartament cu 3 camere intr-un bloc. Cei de la care am cumparat apartamentul, utilizau si o boxa afata la etajul la care este apartamentul respectiv. In momentul cand am vazut apartamentul prima data, ne-au zis ca ei utilizeaza acea boxa de cand s-au mutat si ca ne-o "lasa" noua (desi legal am inteles ca aceasta constructie este un spatiu comun al locatarilor). In momentul cand ne-am mutat, au dat cheia de la acea boxa vecinei de langa mine - contrar discutiei avute cu ei. In momentul cand am incercat sa vorbesc cu aceasta vecina referitor la utilizarea boxei si de catre noi, aceasta mi-a zis ca boxa e a ei (neavand vreun act care sa dovedeasca acest lucru) si ca nu putem sa o utilizam si noi.
Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am referitor la acest spatiu comun si cum ar trebui procedat. Banuiesc ca in factura de la intretinere, platesc ceva si pentru acest spatiu si nu ar fi corect sa nu il pot utiliza si eu.
Va multumesc!
Cred ca mai intai trebuie sa vorbiti cu presedintele asociatiei si cu administratorul sa conveniti asupra unui spatiu unde sa-i depozitati "troacele".
Apoi s-o anuntati la telefon ca o scoateti din boxa si ca daca nu vrea sa se conformeze de buna voie ii faceti si plangere penala pentru "tulburare de posesie".
Apoi, cu asistenta unor voinici, ii scoateti "troacele" si le duceti la locul stabilit inainte. Va schimbati yala si asteptati "vartejul". Cu siguranta va reactiona agresiv.
Ar fi bine ca in cazul in care se va manifesta agresiv sa faceti apel si la politia de proximitate. Politistul de proximitate are un anunt afisat la avizier (sau cel putin ar trebui sa fie acolo!).
Totul e ca in contractul Dv. de vanzare-cumparare sa aveti explicit exprimata boxa.
Multumesc frumos pentru lamurire.
In cazul in care presedintele asociatiei nu imi aloca un spatiu pentru "troace" ce as putea sa fac?
In contractul fostului proprietar este scris astfel:
pretul locuintei rezultat din calculatie este de 129.865 lei din care:
pretul boxei de 1367 lei.
Nu cred ca este vorba despre vreo alta boxa.
Buna seara
Revin asupra subiectului referitor la boxa comuna ocupata abuziv de vecina mea (mai sus este descrisa situatia). Am asteptat un an si ceva sa vina doamna sa-si scoata mizeriile de acolo dar a fost in zadar. In primavara i-am dat un ultim telefon cu care nu am avut succes. Nu a vrut sa vorbeasca, avand aceeasi atitudine negativa ca de obicei. I-am trimis mesaj si i-am spus ca spargem yala si ii aruncam tot ce are acolo. Nici un raspuns. Drept urmare am spart yala si am asteptat. Nimic. La sfarsitul lunii septembrie am golit boxa si am aruncat tot ce era acolo. Surpriza! Azi ma trezesc cu politia la usa ca Doamna a facut reclamatie ca i-am furat mobila. Am dat declaratie la politie si acum astept. Politaiul mi-a spus ca se poate deschide dosar penal pentru furt. Intrebarea mea este ce se poate intampla? Care ar fi consecintele in cazul in care se deschide acel dosar penal?
Era bine daca ati fi lecturat putin forumul. Cand ati erliberat boxa era indicat sa aveti 2 vecini martori si faceati un poces verbal de inventariere a lucrurilor in boxa. Asa era cel mai indicat. Acum ramane la latitudinea politistului sa solutioneze problema.
Daca totusi aveti act de proprietate pe boxa respectiva( altfel nu ar avea cum sa apara in contractul de vanzare cumparare), aveti tot dreptul sa-i aruncati lucrurile in strada, mai ales dupa atatea somatii.