avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze contract munca ciudate.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze contract munca ciudate.

Buna ziua,
am primit un contract de munca in care una din clauze este ca "Salariatul se obliga sa prezinte doar in mod pozitiv imaginea Angajatorului celorlalti salariati, clientilor, partenerilor si colaboratorilor acestuia atat pe perioada desfasurarii contractuluisau de munca cat si dupa incetarea acestuia fara limita de timp."
Iar o alta clauza:
"In cazul nerespectarii prezentei clauzede fidelitate, Salariatul va fi obligat la plata de daune-interese catre Angajator egale cu prejudiciul real suferit".
Intrebarea mea este: sunt aceste clauze legale? Daca de exemplu angajatorul se dovedeste rau intentionat, sau ca nu-si respecta clauzele sale si eu plec, nu pot sa spun nimic altceva decat "Ce angajator bun"? Sa semnez asa un contract?

Multumesc
As mai avea o singura intrebare: nu contravin aceste clauze cu art. 11 din Carta Europeana a Drepturilor Omului - Libertatea de exprimare si informare? Daca da, cum pot fi anulate aceste clauze? Are sanse o actiune in instanta?
Multumesc
Nu incalca art.11 ... daca o considerati abuziva , atunci o puteti ataca in instanta ..... nimeni nu va poate spune ce sanse exista de castig.
Pai exprimarea "doar in mod pozitiv" ce inseamna, totusi? Nu este o ingradire a dreptului meu de a avea o opinie alta decat pozitiva despre angajator si de a o mi-o exprima? Sa ne fie clar, nu vorbim de secrete, confidentialitate, etc, ci doar ca odata ce m-am angajat acolo pot sa vorbesc "doar pozitiv" despre ei... Daca vreodata voi spune "nu este bine sa lucrezi acolo", sa ma astept sa fiu dat in judecata? Cam asa suna somatia, legata exact de clauza aceasta.
Este corecta interpretarea dvs. , dar clauza nu mi se pare abuziva.
Inteleg si va respect opinia. Pe mine ma interesa doar daca din punct de vedere legal, cel putin prin Carta Europeana si prin Art.30 punctul 1 din Constinutie aceasta clauza poate fi considerata in afara legii..
Multumesc frumos de raspuns.

Alte discuții în legătură

Clauza fidelitate alienware alienware Ma poate ajuta cineva cu o detaliere a acestei clauze? Trebuie sa semnez un act in care este mentionata si nu stiu exact ce inseamna. Din ce am citit in ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu judecata oana_iacob77 oana_iacob77 Istoric Perioda I – aplic pentru angajare ca specialist intr-un domeniu. Sunt contactat pentru angajare si m i se expune ... (vezi toată discuția)
Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)