avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu asigurare si ...

Buna seara! In cazul in care a luat un credit cu asigurare si dupa aceea a decedat, ce se intampla in situatia urmatoare: In evidenta medicului de familie se regasesc afectiuni preexistente (in urma cu de 10 ani ) dar ea murit de covid iar ei motiveaza ca nu pot asigura creditul pentru ca a avut acele boli preexistente si aceasta este principala cauza din care se moare de covid. Acum cand a decedat, au cerut o fisa de la medicul de familie , dar cand a contractat creditul nu au cerut nici o dovada si au mers pe incredere. Este corect cum procedeaza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Cornescu , Avocat 13:31, 31 Decembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societatea de asigurari trebuie sa vina cu un raspuns concret privind cauza decesului si motivul refuzului. Daca nu sunteti de acord, va fi necesara o expertiza medicala.. Si este posibil sa ajungeti la judecata, in acest caz.

gi-jane2 a scris:

sa va judecati cu societatea de asigurari si ramane de vazut ce v-a iesi. Dovediti cauza decesului

Cine plateste ratele si dobanda pana se termina un proces ( adica niste ani) ? Multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nimeni, daca se castiga procesul va plati asiguratorul, daca nu, vor plati mostenitorii.
Pot plati de acum si apoi pot recupera de la asigurator daca castiga.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred că nu "v-a" ieși nimic bun. Societățile de asigurare au o armată de avocați care au ca sarcină de bază să găsească motive de a nu plăti. Iar condițiile din polița de asigurare, scrise cu font de 6, pe care nu le citește nimenea, menționează și preexistența unor boli. Cum de Covid mor cu predilecție cei cu comorbidități, va fi un proces lung, cu expertize, contraexpertize, etc. Și, în final, asiguratorul va câștiga.

gi-jane2 a scris:

sa va judecati cu societatea de asigurari si ramane de vazut ce v-a iesi. Dovediti cauza decesului

Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2021
hotumattua, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
din faptul ca telefonul meu a scris ce a vrut si nu am fost atenta pana sa public, nu e necesar sa va impaunati ca "m-ati prins" si 2, nu aveti de unde sa stiti ce va iesi.

Alte discuții în legătură

Mama mea (decedată) a avut un credit la raiffeisen cu asigurare de viață atașată. sunt pasat între asigurător și bancă, ce am de făcut? varu_alin varu_alin Buna ziua, Rog a ma ajuta in urmatoarea problema: Mama mea (vaduva) a facut un contract de credit pentru nevoi personale (a luat banii cash) la Raiffeisen ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Asigurare de deces...banca GHITA_OCTAVIAN GHITA_OCTAVIAN mama a avut un imprumut la o banca a platit 2 ani si a decedat. in contrct specifica ca are o asigurare de deces cu o firma. am depus tot ce mia cerut banca ... (vezi toată discuția)