As aprecia profund daca membrii acestui minunat forum ma pot ajuta in urmatoarea situatie:
Proces penal pe rol in fata instantei pentru vatamare corporala din culpa, plecand de la urmatoarea situatie:
A este accidentat de inculpatul B in timp ce primul transporta o anumita cantitate de alimente pentru care nu avea acte de transport, urmand sa le desfaca intr-o piata agroalimentara.
In urma accidentului (A):
1. a suferit vatamari corporale in urma carora a necesitat 160 de zile de ingrijiri medicale si si-a pierdut partial capacitatea de munca.
2. Masina a fost avariata grav, incadrandu-se la "dauna totala"
3. i-a fost sustrasa de la locul accidentului intreaga cantitate de alimente pe care o transporta
S-a efectuat o expertiza tehnica auto in cursul urmaririi penale care a relevat vinovatia exclusiva a lui B in producerea accidentului.
(A) s-a constituit parte civila pentru recuperarea prejudiciului (alimente, masina, diferenta intre veniturile mult mai mari pe care le realiza anterior si cele pe care le realizeaza acum, ca urmare a accidentului-si aici ma refer strict la imposibilitatea de a munci).
Ma intereseaza punctual ce fel de expertize sa solicite A pentru:
1. stabilirea capacitatii de munca
2. stabilirea valorii de circulatie a autoturismului pe care il conducea avand in vedere ca acesta vorbim de "dauna totala"
3. stabilirea valorii de circulatie a produselor alimentare pe care le transporta si i-au fost sustrase in timpul cat acesta se afla la spital.
Daca imi ma puteti indruma si cu ceva obiective la aceste expertize, ar fi extraordinar.
Multumesc anticipat tuturor celor care pot sa-mi dea o mana de ajutor.
Cu respect,ii raspund dlui.avocat"avo de urgenta" ca in stabilirea eventualelor despagubiri (de exemplu, diferenta dintre pensia de invaliditate sau diferenta dintre concediul medical si retributia pe care ar primi-o victima,pentru ca diminuarea capacitatii de munca nu inseamna"automat" ca cel accidentat nu mai poate efectua aceiasi munca din momentul accidentarii,cum ar fi conducerea unui autovehicul)este necesar ca expertiza privind stabilirea capacitatii de munca sa se pronunte si in sensul daca partea vatamata mai poate efectua aceiasi munca de inainte de accident .
I
nu este vorba de respect este vorba de parere
parerea mea este ca in general vorbind nu neaparat speta de fata, nu are relevanta
faptul ca persoana vatamata TREBUIE in mod obligatoriu sa desfasoare aceiasi activitate. de exmplu o persoana care a fost postas si dupa accident are o problema locomotorie, de ce nu ar putea fi functionar la posta, iar veniturile sa fie egale
Eu m-am referit la aceasta speta,dar si la practica judiciara in asemenea cauze a instantelor bucurestene si nu numai.
Consider ca trebuieste ca obiectivele expertizelor sa fie cat mai complet stabilite si sa atinga o marja cat mai mare de posibilitati pentru a asigura celeritatea solutionarii cauzei,dar bineinteles ca aceste lucruri le cunoasteti si dv.la fel de bine
Expertiza accident auto
Bisca
Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)