avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stingere pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stingere pierdere

Buna,
imi poate spune cineva in cazul in care firma a inregistrat pierdere in anii precedenti, daca pot stinge aceasta pierdere din aportul administratorului? daca pierderea este de 30000 si aportul meu este de 35000 se poate ca acesti bani sa ramana in firma si sa acopar pierderea sau pierderea se stinge numai cu profitul?
Daca se poate v-as ruga sa-mi ziceti si legea conform careia se stinge pierderea.

Multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 10:52, 25 Octombrie 2010
Nu stiu daca este cea mai corecta solutie dar o supun dezbaterii :

5121 = 455
455 = 758.8

Fiind creat venitul la sf anului se duce in 117 si se acopera pierderea .
Acest venit se supune TVA-ului ?
Consultantlex a scris:

Nu stiu daca este cea mai corecta solutie dar o supun dezbaterii :

5121 = 455
455 = 758.8

Fiind creat venitul la sf anului se duce in 117 si se acopera pierderea .
Acest venit se supune TVA-ului ?

Nu are cum sa se calculeze tva la aceasta categorie de venituri pentru ca nu este vorba de livrare de bunuri sau prestare de servicii .
Nu are cum sa se calculeze tva la aceasta categorie de venituri pentru ca nu este vorba de livrare de bunuri sau prestare de servicii .

Corect , doream sa fiu sigur .

Intrebari pt Loredana :
1) pierderea este contabila sau fiscala ?
2) suma de 35.000 era inregistrata in contab sau era adusa special pentru diminuarea pierderii ?
3) societatea este platitoare de impozit pe venit sau pe profit ?

romania inedit a spus :
Pai ca sa majoreze capitalul social in modul asta trebuie sa fie facuta o expertiza contabila si in urma acestei expertize se poate majora capitalul social , asa ca este o operatiune mai complicata si de durata care nu duce la efectele scontate .

La ce va referiti cand afirmati ca nu duce la efectele scontate ?

Personal imbratisez ideea lui tsimona deoarece este mult mai ieftina decat a mea - modif prin act constitutiv + expertiza = max 1.500 lei ,
La varianta mea numai imp de 16% - 35.000 x 16% = 5.600 lei .

E mai simpla dar mult mai scumpa

Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters60554, utilizator
Dragii mei din pacate nu prea stiu cu ce se mananca contabilitatea.
Cineva de la financiar mi-a zis ca pot stinge pierderea printr-o hotarare a adunarii generale care sa confirme ca este de acord ca aportul sa fie utilizat ptr acoperirea pierderii. Mi s-a parut simplu si f convenabil ptr mine.Cand i-am spus contabilului mi-a zis ca nu se poate asa ceva si ca aportu trebuie sa revina administratorului si ca pierderea nu se poate acoperi decat din profit.
Consultantlex, la intreb 1)dc pierderea este contab sau fiscala nu stiu sa-ti spun(nu stiu care e dif intre cele 2),dar stiu sa-ti spun ca ea apare in balanta la ct 121.
2) da suma era inregistrata in contabilitate
3)platitoare de impozit pe profit
Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti prin '' la varianta mea numai imp de 16%-35.000x16%=5600''? imi puteti da mai multe informatii?

Multumesc,
Lore

Consultantlex a scris:

romania inedit a spus :
Pai ca sa majoreze capitalul social in modul asta trebuie sa fie facuta o expertiza contabila si in urma acestei expertize se poate majora capitalul social , asa ca este o operatiune mai complicata si de durata care nu duce la efectele scontate .

La ce va referiti cand afirmati ca nu duce la efectele scontate ?

Personal imbratisez ideea lui tsimona deoarece este mult mai ieftina decat a mea - modif prin act constitutiv + expertiza = max 1.500 lei ,
La varianta mea numai imp de 16% - 35.000 x 16% = 5.600 lei .

E mai simpla dar mult mai scumpa

Adica daca se diminueaza contul 455 , atunci cand o sa faca profit o sa plateasca impozit pe dividente .

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti contexaudit2 contexaudit2 buna ziua! as avea o problema cum se poate acoperi pierderea din anii precedenti 1. prin inregistrare contabila 455=117 fara sa ajungi la registrul ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)
Capital propriu negativ la bilant 2009 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o ... (vezi toată discuția)