avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general stingere pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

stingere pierdere

Buna,
imi poate spune cineva in cazul in care firma a inregistrat pierdere in anii precedenti, daca pot stinge aceasta pierdere din aportul administratorului? daca pierderea este de 30000 si aportul meu este de 35000 se poate ca acesti bani sa ramana in firma si sa acopar pierderea sau pierderea se stinge numai cu profitul?
Daca se poate v-as ruga sa-mi ziceti si legea conform careia se stinge pierderea.

Multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 10:52, 25 Octombrie 2010
romania inedit, am vazut urmatorul raspuns dat de dvs unui user de pe forum: '' Data post: Joi, 14 Ianuarie 2010, 10:45

Capitalul social se poate majora prin decizia AGA prin incorporarea de elemente ale capitalului propriu in structura sa, modalitate care poarta denumirea de majorare prin operatiuni interne. In aceasta categorie de elemente ale capitalului propriu care pot fi incorporate in capitalul social se inscriu:
- rezervele societatii;
- primele de capital;
- rezervele din reevaluare;
- rezultatul reportat (profit).
Eu cred ca actionarii vor sa majoreze capitalul social cu rezervele din reevaluare sau primele de capital si sa reduca din capitalul social ca sa primeasca numerar sau vor sa-si acopere pierderea din exercitiile precedente ca sa fie pe profit si sa poata sa-si mantina linia de credit . ''

Puteti sa-mi spuneti , va rog frumos, daca in cazul meu sar putea face asa ceva?
ce inseamna adunarea generala a actionarilor? adica eu si asociatul meu putem lua hotararea printr-o simpla hartie intocmita de noi sa marim capitalu social?
am inteles bine?
multumesc
loredana.m a scris:

[...] adica eu si asociatul meu putem lua hotararea printr-o simpla hartie intocmita de noi sa marim capitalu social?
am inteles bine?
multumesc

Da, ati inteles bine. Cu acea hartie (hotararea AGA) si cu nota contabila mergeti la Oficiul Registrului Comertului si faceti majorarea capitalului social.
In completarea Dlui Manea:
mai trebuie si un raport de expertiza contabila din care sa rezulte ca sumele inregistrate in ct 4551 sunt corect evaluate, certe si reale.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
t.simona, utilizator
t.simona a scris:

In completarea Dlui Manea:
mai trebuie si un raport de expertiza contabila din care sa rezulte ca sumele inregistrate in ct 4551 sunt corect evaluate, certe si reale.

Si inca o completare , se poate intampla ca directorul oficiului registrului comertului de pe lâng tribunal sau persoana desemnata de acesta , sa considere ca raportul de expertiza contabila care sa ateste aceste creante , trebuie intocmit de un expert contabil desemnat de ONRC , in virtutea faptului ca solutionarea cererii revine în competena directorului oficiului registrului comerului de pe lâng tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate care poate/pot dispune administrarea si a altor acte doveditoare .

Chiar daca raportul de evaluare intocmit de expertul desemnat de directorul oficiului registrului comerului de pe lâng tribunal si/sau persoana sau persoanele desemnate , nu este necesar decat in cazul aporturilor in natura , pana la urma accepti si expertul desemnat de astia de la ONRC ca sa fie totul bine .
Da, un fel de certicare a certificarii.

Acesta este un mod de manifestare monopolista. Asta nu inseamna ca monopolul Camerelor de Comert era mai bun...

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti contexaudit2 contexaudit2 buna ziua! as avea o problema cum se poate acoperi pierderea din anii precedenti 1. prin inregistrare contabila 455=117 fara sa ajungi la registrul ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)
Capital propriu negativ la bilant 2009 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o ... (vezi toată discuția)