avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrari video
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrari video

Buna seara!
Recent am fost implicat intr-un accident auto in urma caruia am fost declarat vinovat de catre un agent de la politia rurala si nicidecum de catre un politist rutier.Am depus contestatie impotriva procesului verbal intocmit in termenul legal solicitand ca in apararea mea sa ma folosesc de probe video.
M-am deplasat la primaria din localitatea unde a avut loc accidentul si am solicitat sa mi se puna la dispozitie inregistrarea din momentul accidentului.Am intrat in posesia acestora dar as dori sa stiu daca trebuia indeplinita vreo procedura pentru a fi admise in instanta.Mentionez ca am facut cerere la primarie pentru punerea imaginilor la dispozitie.Am solicitat si politiei sa ia inregistrarile lucru pe care l-au si facut, dar la proces nu le-au depus .

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 14:03, 22 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


trandafir2 a scris:

Am intrat in posesia acestora dar as dori sa stiu daca trebuia indeplinita vreo procedura pentru a fi admise in instanta.

Da, trebuie indeplinita o procedura speciala, in sensul ca prima data trebuie depuse la dosar.
Pana va informati dvs si pana le depuneti la dosar, aveti grija sa nu se termine procesul.

:)))) Ma refeream la GDPR .Eu am fost la primarie si le-am luat pur si simplu de la un angajat fara a solicita in scris.Dupa care am zis sa nu ii fac cumva greutati respectivului si am formulat si o cerere pe mail.
In mod normal nu aveati cum sa le obtineti dumneavoastra direct ca persoana fizica, nici in urma unei cereri scrise. Pot fi solicitate oficial de politie sau instanta. Cel mult puteati cere sa se salveze separat secventele, pentru ca de obicei inregistrarile video se suprascriu la un anumit interval de timp (uzual 30 de zile).
Acum, daca decizia politistului a fost luata ca urmare a declaratiilor unor martori, puteti excalada un pic si sa depuneti plangere penala pentru fals in declaratii, solicitand sa se analizeze probele video ale primariei (iar in cazul unei cercetari penale se admit aproape orice fel de probe). Sau plangere penala impotriva politistului pentru abuz in serviciu, pentru ca evident nu a luat in considerare probele de care dispunea. Procesul civil il suspendati pana la finalizarea celui penal.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
DinuX, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si pe ce criterii le admit sau nu le admit. Daca e doar dupa dispozitia de moment a judecatorului (sau procurorului, nu ma pricep), atunci inteleg ca trebuie sa ne rugam sa nu se fi certat cu nevasta sau sa-i fi picat greu ceva de la masa. Instantele nu procedeaza dupa niste reguli ? Cum poate instanta sa nu admita niste probe care ar clarifica imediat situatia ? Unii dintre noi stiu de unde vine deranjul asta fata de probele video, dar nu au ridicat niciodata problema legalitatii si moralitatii admiterii unor probe relevante. Probabil este mai valoroasa marturia mincinoasa sau inexacta a unui martor care nici macar nu a inteles la ce a asistat.
Sunteti oameni cu experienta, lamuriti-ma, va rog, de unde vine chestia cu admis sau respins pentru probele video ? Se tem ca sunt falsificate ?... Cred ca stiu raspunsul, dar poate ma insel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face des confuzia dintre probele si mijloacele de proba reglementate in codul de procedura civila si probele din codul de procedura penala.'' Potrivit art. 341 alin. (2) NCPC: „Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă și fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum și alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.” Prin urmare instanta civila care judeca contraventiile la regulile de circulatie nu va v-a respinge apriori proba cu inregistrarea video DACA s-a obtinut in conditia respectarii legii.Prin urmare trebuie sa cereti instantei ca aceasta sa dispuna prezentarea probei de catre detinatorii legali ai acestei probe.Daca depuneti personal proba video cu nesocotirea art. 341 alin 2 din NCPC instanta v-a respinge inregistrarea video.

Nu este o lege pentru toate istantele ? Adica accepta probe numai daca vor sau nu vor. Depinde cum ma trezesc azi

Alte discuții în legătură

Admiterea înregistrarilor audio ca probe mariacapraru mariacapraru Buna seara. As vrea sa stiu daca la o întâmpinare se pot atasa ca probe înregistrari audio si transcrierea grafica a acestora, daca acestea pot constitui ... (vezi toată discuția)
Ridicare de inscrisuri Edbah Edbah Art. 204, Cod de Procedura Penala, prevede ca, pentru orice act de urmarire penala ( inclusiv ridicare de inscrisuri in cadrul efectuatii de acte premergatoare ... (vezi toată discuția)
încurajarea săvârșirii de infracțiuni de către polițist dietmarkrutsch dietmarkrutsch În noiembrie 2018, deci anul trecut, acum fiind martie 2019, am depus o plângere penală la un post de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de violare ... (vezi toată discuția)