Florin Cornea a scris:
Nu exista '' nu pot '' sau nu '' vrea '' daca le solicita instanta judecatoreasca.Daca dispar acele inregistrari aceste imprejurari trebuie dovedite si justificate fiindca daca sint sustrase intentionat atunci este o fapta penala.Puteti face in acest caz , dovada in instanta ca acea dovada exista dar cu rea-intentie nu a fost prezentata de detinatorul legal sau de politie si atunci instanta va putea considera ca refuzul prezentarii probei , la cererea instantei coroborat cu dovada ca acea inregistrare a existat , face dovada celor sustinute de dvs. si existente pe inregistrarea obtinuta nelegal.In materia probei cu inscrisuri exista in codul de procedura civila art. 295 '' Administrarea probei cu înscrisuri - Refuzul de a prezenta înscrisul -
Art. 295. -
Dacă partea refuză să răspundă la interogatoriul ce s-a propus în dovedirea deţinerii sau existenţei înscrisului, dacă reiese din dovezile administrate că a ascuns înscrisul ori l-a distrus sau dacă, după ce s-a dovedit deţinerea înscrisului, nu se conformează ordinului dat de instanţă de a-l înfăţişa, instanţa va putea socoti ca dovedite afirmaţiile făcute cu privire la conţinutul acelui înscris de partea care a cerut înfăţişarea. ''
Am adus la cunostinta instantei ca politia dispune de probele video dar nu le-a depus la dosar deoarece s-ar constata nevinovatia mea si implicit vinovatia agentului.
Daca avocata mea face cerere la primarie sa obtina inregistrarile este legal? Si care ar fi motivul pentru care eu nu pot intra in posesia unor filmari care ma privesc in mod direct eu aparand acolo?Unde se stipuleaza ca este interzis ca eu sa cer acele filmari si sa ma folosesc de ele in instanta?