avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Pensia de intretinere se acorda de la data inaintarii cererii
Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti daca este bine sa accept propunerea sotului cu care sunt in divort acum conform careia mi-ar oferi doua treimi din bunurile comune in schimbul unei hartii in care sa declar ca nu am pretentii la pensie alimentara.
Se practica aceasta metoda de "reglare de conturi"?
Mentionez ca sotul lucreaza tot timpul cu minimul pe economie si in ultimul timp nici nu prea are serviciu. Ar fi mai bine sa cer calcularea partii mele (avand in vedere faptul ca eu am avut tot timpul venituri mari)?

Multumesc anticipat pentru suport.
Pensia de intretinere este un drept al copilului si nu poate face obiectul niciunei tranazactii. Legiutorul a prevazut ca masurile privind incredintarea / reincredintarea copiilor minori si obligatia de intretinere (majorare / micsorare pensie) se pot modifica daca s-au modificat elementele care au stat la baza emiterii sentintei.

Mai bine faceti partajul corect si solicitati obligarea laui la plata pensiei.
noi nu acuzam pentru ca suntem femei noi vrem drepturile noastre ,tu crezi ca copilul creste doar cu pensia de intretinere...............voi barbatii(o parte,inteligentii)
Buna ziua , am si eu cateva intrebari , lucrez la o firma comerciala si sunt incadrat cu salariu minim pe economie , de o luna am vorbit cu contabilul daca ,pot lua pe mama mea in intretinere deoarece nu are nici un venit , am inteles ca se poate pentru asigurarea de sanatate , pe mine ma intereseaza daca trebuie sa primesc de la angajator o suma in plus la salariu sau mi se va reduce din salariu sau ale benefici . Multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)