deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
Trebuia sa cereti in instanta stabilirea pensiei de intretinere in cuantum nu in procent. Faptul ca pensia a fost stabilita in procent inseamna ca, daca venitul net realizat variaza de la o luna la alta, veti primi o suma variabila de la o luna la alta.
Singurii indrepratiti sa ceara fostului angajator calcularea celor 25% sunt fostul sot (in calitatea lui de angajat/ fost angajat al firmei respective) sau instanta.
Stabilindu-se pensia in procentul de 25 % nu veti mai putea, pe viitor, introduce actiuni de majorare datorita cresterii nevoilor minorului, instanta acordandu-va deja procentul maxim.
Pai si daca nu mai poate introduce alte actiuni care ar fi problema? Asta e un lucru pozitiv pebtru copil, ca parintele e obligat mereu raportat la venitul sau, asa incat el sau mama sa nu mai sunt nevoiti sa mai introduca actiuni de fiecare data cand creste salariul tatalui, asa cum nici acesta nu mai trebuie sa faca cereri de micsorare daca salariul sau scade.
Doar ca era indicat sa se fi precizat in hotarare sa se plateasca 25% din salariul minim pe economie in caz ca tatal ramane fara job.
Ca sa acopere toate cazurile...
si eu sunt intr-o situatie asemanatoare...parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam 7 luni si am primit pensie alimentara pana la 5 ani apoi nu am mai vazut nici un leu doar cand el isi mai amintea de mine. schimbandu-si locul de munca,dupa parerea mea, nu m-a mai declarat ca si copil al lui . recasatorindu-se mai am 3 frati. mama nu a luat nici o masura in legatura cu aceasta situatie (poate si din motive financiare).nu am mai primit nici un ban si vreau sa stiu , in urma situatiei lui , daca mai pot primi pensia alimentara din urma sau de cand cazul va fi inaintat in instanta.relatia dintre mine si tatal meu biologic este rece. mai am o intrebare: sunt obligata sa ma intalnesc cu el pentru a beneficia de pensia alimentara(pentru ca el asa considera)?
astept raspuns.multumiri anticipate!:(
Nu sunteti obligata daca nu doriti sa va intalniti.
Pensia o obtineti din urma numai daca exista o hotarare privind plata pensiei mai veche... daca il dati abia acum in judecata pentru asta prima data, veti primi pensie numai de la data inaintarii cererii in instanta...
Sunteti minor, major? Lucrati? Invatati?
Am si eu o intrebare....eu am divortat in 2000 iar in urma divortului, paratul a fost obligat la plata pensiei ,,pana la implinirea varstei majoratului,, asa mi-au scris in hotararea definitiva si irevocabila....prin urmare am vreo sansa sa-l chem in instanta pentru a revoca ordinul ca sa zic asa, caci fata mea implineste 18 ani in februarie 2011 iar ea este inca eleva in cls.a 11-a deci in 2012 ea va termina iar legea stiu ca e pana la terminarea studiilor sau ma insel? ce trebuie facut in acest sens?
va multumesc anticipat
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)