avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Nu stiu cat o sa reusiti sa scoateti la iveala ceea ce dumneavoastra numiti coruptia din Romania.
In cazul dumneavoastra se putea incerca o revizuire a hotararii pronuntate, motivat de art 322 cod procedura civila:
ART. 322 Revizuirea unei hotărâri rămase definitivă în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi a unei hotărâri dată de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul, se poate cere în următoarele cazuri:
..................
8. dacă partea a fost împiedicată să se înfăţişeze la judecată şi să înştiinţeze instanţa despre aceasta, dintr-o împrejurare mai presus de voinţa sa.
Nu merge revizuirea pe divort.
Nu prea mai vad sa mearga nici un apel.
Omul are ghinion in acest caz.

Dar chestia cu divortul in 5 zile nu o cred daca nu o vad.Daca ar fi asa s-ar putea discuta despre coruptie...dar tot nu cred pana nu vad...
va jur ca 5 zile a durat, pentru ca fosta imi radea in fata la telefon. oricum hotararea tribunalului in legatura cu divortul nu ma intereseaza, deoarece am castigat tutela copilului la tribunalul bucuresti, fosta sotie fiind vinovata de rapire internationala. Urmeaza sa merg eu in Romania sa imi incredinteze politia copilul
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2009
polette, utilizator
POate ne spuneti la ce instanta, ca eu nu cred si... cam atat! Ca e o instanta din Bucuresti si cam stiu cum dadeau termenele...
In plus, nu prea am inteles situatia de fapt in intregime, ba stateati impreuna in Italia la momentul divortului, ba ea era fugita si dv. declansaserati procedura de rapire internationala...
Imi sunt multe lucruri neclare ca sa imi pot forma o idee... Nu prea inteleg de ce va era teama sa veniti in Romania ca nu stiu ce nu recunosteau politistii romani, de ce ati incxeput aceeasi procedura in mai multe tribunale, de ce acum nu va mai e teama sa veniti...
Ciudat.
Mai aveti totusi la indemana posibilitatea sa stabiliti de comun acord cu sotia cuantumul pensiei de intretinere, iar instanta va lua act de acordul dvs.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)