avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
este putin cam tarziu pt. a face contestatie. Aceasta poprire a venit anul trecut, dar este doar pt. sumele pe care CICA nu le-as fi platit(ma repet, am chitantele de plata prin mandat postal) am fost si am cerut angajatorului sa nu-i mai fie virate 25%, acestia spunandu-mi ca actul acesta de poprire. Nu mai vreau sa ii fie virate 25% si sa ii dau prin mandat postal. Se poate face ceva????
Nu inteleg de ce anume ati vrea asta... Daca e minor, e normal ca lucrurile sa decurga astfel.

Sumele platite de doua ori se pot solicita prin actiune in instanta. INtai vorbiti cu celalalt parinte, normal ar fi sa vi le returneze de buna-voie.
Cat se poate opri din salariu pentru o restanta la pensia de intretinere? La serviciu se opreste 50% din salariul de incadrare. M-am trezit ca am o restanta de 30 de milioane la pensia alimentara pentru ca s-a marit de la 18 la 25% si se aplica retroactiv pe un an de zile.
Si mai am o intrebare. Este normal ca instanta sa nu i-a in calcul niciun fel de cheltuieli pe care le ai(credite, chiri, etc) Dupa ce mi s-a marit pensia practic cheltuielile imi depasesc veniturile si acum mi-a venit si restanta asta pe cap.#-o
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
sisi2000, utilizator
Subiect:Re:Pensie de intretinere
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Ca urmare, cuantumul intretinerii se stabileste in raport de aceste doua criterii.
Descendentii, adica copiii minori au dreptul la intretinere indiferent de cauza nevoii in care se afla.
Legislatia romaneasca, stabileste un plafon maxim, o limita maxima, exprimata in cote parti din castigurile din munca, in cazul dvs. avand un singur minor in intretinere 1/4.Instanta tinand seama de nevoile minorului si de mijloacele dvs. de plata, poate stabili o pensie care poate sa fie sub limitele maxime prev. de art. 94 c.fam.

Puteti ajunge la o intelegere cu reclamanta, in ceea ce priveste pensia pentru minor, si instanta poate lua act de acest lucru.
Din cate am inteles eu, la urmatorul termen se va judeca cauza, atunci eu ma intreb, avocatul dvs. nu v-a explicat acest lucru?
Sau la un asemenea venit nu v-ati permis un avocat?

In momentul in care la fiecare salariu imi mai trebuiesc cate 6 milioane ptr a achita toate datoriile, nu stiu de unde sa mai platesc si avocat. Nu mai este o alta infatisare. Judecatoria a stabilit procentul la 18% in urma cu un an jumate, decizie pe care eu nu am contestat-o, insa fosta sotie a atacat-o la Tribunal. Desi pensia era de vreo 8-9 mil, in functie de venitul pe care il realizam lunar, Tribunalul a hotarat sa imi mareasca la 25%, in ciuda faptului ca am aratat ca in cazul asta cheltuielile imi depasesc venitul. Asta una la mana, dar m-am trezit si cu o restanta de peste 30 de milioane, ceea ce nu este normal, ptr ca nu m-am sustras platii pensiei. Eu inteleg sa se mareasca, dar sa imi bagi pe gat si un an de zile mi se pare aberant. De abia acum am luat hotararea Tribunalului de la serviciu, ptr ca mie nu mi-a fost comunicata si pe ea scrie irevocabila. Mai poate fi atacata la Curtea de Apel? Pe mine ma intereseaza anularea acestei restante, care ma omoara.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)