avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Doamna, exista posibilitatea ca tatal sa nu afle, dar nu sa nu poata afla...
El poate afla daca se intereseaza... Daca nu se intereseaza, nu afla.
Nu am mai multe detalii sa va dau...
Din momentul in care va angajati luati acei bani ilegal... ei se platesc de catre parinte tocmai pentru ca dv. nu aveti posibilitatea de a munci. Odata ce puteti munci, e normal sa se sisteze plata... Dv. vreti totul, nu se poate.
Alegeti ceea ce vi se pare mai bun pentru dv.
Dintr-o discutie avuta cu ele, zilele trecute pe internet, mi-a spus ca il preocupa viitorul meu.Si anume ca ce se va intampla cu mine dupa ce nu voi mai primi banii acestia. Adica la 25 de ani!Pentru ca nu realizez un venit.Cum ma voi descurca atunci m-a intrebat?Din acest motiv nu stiu cum anume sa fac ca sa fie bine.Si din acest motiv am dorit sa vorbesc cu cienva experimentat pentru a-mi da un sfat pe masura.Din discutia avuta cu el, am inteles ca ar dori sa incep sa fac ceva cu viata mea, dar nu stiu exact daca ar fi cea mai buna decizie. Ma simt intre ciocan si nicovala cum s-ar spune. Ma scuzati ca va deranjez.
Nu e vorba de deranj, e vorba ca nu pot eu sa va spun ce sa faceti, e decizia dv. Asta e legea, asta se aplica!
Mai departe, decideti dv., ca nu e treaba mea sa va spun daca sa va angajati la 23 de ani! Unora li se pare devreme, altora tarziu.
Mie imi pare tarziu, sincer, in conditiile in care la 25 de ani nu stiu cine angajeaza oameni care n-au muncit o zi pana atunci. Poate cu un curriculum de voluntariat, activitati extrascolare, ceva in genul asta...
Dar... e decizia dv. Legal, nu am ce sa va mai spun.
Am mai lucrat dar doar cu contract de conventie, sau cum e numit. Si mie mi se pare tarziu, sincer ca la 23 de ani sa nu lucrezi.Vroiam sa fac un PFA pt a preda aerobic. Ia r in legatura cu ONG stiam ca platesti doar impozit pe profit daca ai, avand in vedere ca e o organizatie non-guvernamentala, dar nu stiu prea multe lucruri,nu sunt bine informata.Stiu doar ca daca ai profit si activitati platesti la finante daca nu, nu platesti nimica.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine daca puteti!! Sora mea a divortat acum 6 ani iar fetita lor i-a fost incredintata ei. S-a stabilit in instanta ca sotul sa plateasca pensie alimentara insa acesta nu a facut-o decat vreo 3-4 luni dupa divort apoi a luat o "pauza" de vreo 3 ani si ceva, apoi sora mea l-a dat in judecata pentru marire deoarece isi schimbase si locul de munca. Instanta a stabilit pensia la 110 ron pe luna. A trimis aceasta suma cateva luni apoi a incetat si de atunci trimite numai cand vrea el iar uneori numai 50 ron. Spune ca este angajat dar nu cu carte de munca,deci, nu are ce sa-i faca si daca nu se multumeste cu cat ii da el nu-i mai trimite deloc. A mers la judecatorie si a incercat sa faca ceva dar acolo i-au spus ca daca nu stie adresa firmei la care lucreaza nu au ce sa faca si ca daca nu are carte de munca atunci sa nu mai incerce. Nu are cum sa afle unde lucreaza pentru ca el locuieste la 150 km distanta si nu are cine sa-i spuna. Chiar nu se poate face nimic pentru ca el sa participe la intretinerea fetitei lor?X-( Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva!!!

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)