avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Oricum justitia romana e varza, nu vorbeste dreptatea ci banii, coruptie cat se poate si un avocat smecher si scoti orice minciuna. eu am castigat un proces de rapire internationala, cu executare fortata, si datorita faptului ca a dat bani a avut grija sa ma incurce sa imi pot lua copilul, chestie care se mai amana o saptamana maxim doua. Stiti cum ma incurcat? ca a schimbat numarul de telefon si domiciliul si nu am avut unde sa trimit asa zisa pensie alimentara. Iar asa zisa lege romana care cum am zis e varza, nu tine cont de hotararea de la haga sau de la tribunalul bucuresti. Si in legatura cu pensia de intretinere, indiferent cat au gresit parintii, copilul nu e vinovat , iar pensia trebuie trimisa, mai ales cand ai dreptul sa iti vezi si sa auzi copilul.
polette a scris:

Oricum justitia romana e varza, nu vorbeste dreptatea ci banii, coruptie cat se poate si un avocat smecher si scoti orice minciuna. eu am castigat un proces de rapire internationala, cu executare fortata, si datorita faptului ca a dat bani a avut grija sa ma incurce sa imi pot lua copilul, chestie care se mai amana o saptamana maxim doua. Stiti cum ma incurcat? ca a schimbat numarul de telefon si domiciliul si nu am avut unde sa trimit asa zisa pensie alimentara. Iar asa zisa lege romana care cum am zis e varza, nu tine cont de hotararea de la haga sau de la tribunalul bucuresti. Si in legatura cu pensia de intretinere, indiferent cat au gresit parintii, copilul nu e vinovat , iar pensia trebuie trimisa, mai ales cand ai dreptul sa iti vezi si sa auzi copilul.

Nu am inteles un lucru.
Pensia nu trebuie platita?

Se va achita pe toate lunile restante.
Deci, banii vor fi dati cu intarziere dar va se vor plati.
Gresesc cumva?
deci pensia trebuie platita , pentru ca , copilul respectiv trebuie sa manance. Eu de ex nu aveam unde sa o trimit pentru ca in urma rapirii pusa in executie de fosta sotie, nu aveam un numar de telefon sau o adresa. si de 2 ani nu stiam nimic de copilul meu. Politia Romana nu a facut altceva decat sa faca ce stie tot timpul sa ignore adevarul si sa nu cerceteze ca respectiva era cautata de interpol, facandu-mi dosar. Iar acum trebuie sa se execute executarea silita a repatrierii copilului, bineinteles ca am trimis pensia alimentara stabilita de un judecator incapabil sa isi exercite functia,care a acordat un divort unei persoane pusa sub urmarire internationala si fara ca eu sa fiu citat in nici un fel la procesul de divort(asa legi avem noi in Romania) In concluzie pensia alimentara trebuie trimisa cu orice pret, chiar daca e cu intarziere
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2009
polette, utilizator
Daca copilul a fost incredintat mamei erati obligat la plata pensiei chiar daca era urmarita international.
Pensia o primeste copilul nu ea.
Daca nu ati fost citat trebuia sa exercitati dreptul la calea de atac.
Eu nu a fost prezenta la judecata intrucat era plecata din tara?
Am inteles bine?
Acum 2 ani presa si televiziunile italiene vuiau de disparitia unei femei si a copilului, erau familia mea , iam cautat cam in jur de o luna, timp in care interpolul ia gasit in Romania. Am intentat proces pentru abandon si rapire internationala, atat la tMinisterul de Justitie Italian ,Roman si la Tribunal de la Haga pentru drepturile minorului, in acest timp fosta sotie a intentat proces de divort, a lasat copilul in Romania cu doi alcolizati si a disparut, continuand sa sune cu numar ascuns, amenintand si cerand foarte multi bani (70 000 - 80 000 euro) ca sa imi vad copilul. In urma divortului de care eu nu stiam, sa stabilit ca eu sa platesc pensia alimentara in jur de 1 mil pe luna. Daca eu nu intentam proces pentru rapire, nici in ziua de azi nu stiam ca dumneaei a intentat divort, divort care sa terminat in 5 zile, fara ca eu sa am dreptul sa il contest. prin urmare Ministerul de Justitie nu a recunoscut procesul de divort, acordand- mi mie tutela exclusiva a copilului cu termen de 3 luni ca mama sa il aduca de buna voie in italia la resedinta mea. Cele 3 luni trecute, fosta mea sotie nu a adus copilul, iar eu am trecut la executarea silita a procedurii de inapoiere.neavand unde sa trimit pensia alimentara, deoarece actuali tutelari ai fiului meu au schimbat numarul de telefon si resedinta, a trecut cam un an deoarece procesul a durat mult. Acum am trimis pensia alimentara platind restanta pe care o aveam, deoarece nu ma puteam intoarce in Romania din cauza politiei, care nu recunoaste nici un fel de hotarare judecatoreasca. momentan banii sau terminat deoarece atatea procese nu costa 2 lei, iar eu sunt un simplu muncitor nu director de banca. deci repet eu de divort am aflat cam la un an dupa ce a fost pronuntat, pentru ca a fost tinut in secret. Sper ca peste 2 saptamani cand merg acasa dupa copil, insotit de politie nu o sa mai am nici un fel de probleme.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)