avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Faceti o plangere penala.
Incercati sa angajati si un detectiv particular daca stiti ca nu spune adevarul.
Se poate face ceva dar necesita ceva efort.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult pentru raspuns. A facut sora mea si o plangere la politie dar acestia au trimis ceva la politia din localitatea lui si nu s-a rezolvat nimic nici asa. De detectiv particular ...nu prea poate fi vorba pentru ca nu ar avea din ce sa-l plateasca. Va dati seama ca daca ar avea bani nu ar mai lupta pentru o amarata de pensie alimentara ci i-ar da fetitei tot ce are nevoie:( . Si inca ceva...tatal mai are in ingrijire inca un copilas din actuala casatorie si pe sotia lui...deci deducem ca obtine ceva venituri de undeva atata timp cat isi permite sa-i intretina. Si tot nu am inteles daca se poate face ceva in cazul in care dovedeste ca nu are carte de munca sau ,ma rog..., ca nu lucreaza. V-am spus ca el a recunoscut ca este angajat dar fara carte de munca. De la judecatorie nu se poate trimite nimic la el acasa sa se prezinte cu o adeverinta de la locul de munca in cazul in care intre timp i s-a facut si carte de munca? Nu toate mamele isi permit un detectiv particular!! E absurda legea asta. Sa nu ma intelegeti gresit...stiu ca nu dumneavostra ati facut-o si ca nu aveti nici o vina pentru asta dar ma gandesc daca se poate face ceva. Va dati seama ca nu e o mare suma 110 ron p luna si ca mama suporta cea mai mare parte din cheltuielile necesare cresterii copilului dar e un ajutor. E ingrozitor sa-ti ceara coilul 3 ron cand pleaca la scoala si sa nu ai sa-i dai:((. Nu mai vorbim de faptul ca a crescut si incepe sa ceara cat mai hainute ca ale colegelor,excursii, vrea sa faca anumite cursuri in afara scolii. Incearca sa ii asigure si mama un trai cat mai bun copilului dar normal mi se pare sa participe si tatal macar intr-o mica masura ca oricum in 6 ani a vazut fetita o singura data deoarece a venit la judecatorie pentru marirea pensiei. Nu a dat un telefon in 6 ani, nu a scris o scrisoare absolut nimic!! Si spune ca o iubeste si sa se duca in vizita la el. Ca sa nu mai spun ca inainte de divort a rapit-o pe fetita si a tinut-o la el 7 luni iar cand a adus-o avea cosmaruri copilul timp de 3 ani si facea noaptea in pat. A spus fetita ca a fost batuta de bunica ei.
Imi cer scuze daca va plictisesc cu aceste detalii:((
Daca imi mai poate raspunde cineva la intrebarile de mai sus multumesc anticipat. O zi buna!
PLangere penala in care insistati, sunati la politia unde s-a trimis dosarul, cereti in scris care e stadiul dosarului, pana obtineti un raspuns.
Va constituiti parte civila cu suma restanta pe ultimii maxim 3 ani. Din care scadeti ce a platit deja.
Daca plangerea e facuta si argumentata defectuos, cu faptul ca nu are carte de munca poate scapa binisor, din pacate. Trebiie argumentata reaua-credinta.

Pe parte civila, daca ii cunoasteti domiciliul, puteti incerca executarea pensiei: va duceti la executor cu hotararea investita, faceti o cerere, achitati un avans si el va incerca sa va recupereze banii.
Daca tatal nu are niciun bun, venit legal, nu prea e mare lucru de facut... ce sa faca? ce sa-i ia? Copilul sau sotia?
Daca are insa o casa, un cont in banca etc., atunci exista sanse de recuperare sau, mai mult, sa plateasca benevol atata timp cat se sperie.

Cat despre lege, ea nu e proasta daca e cunoscuta. E ca si cu medicamentele: nu ne putem plange ca n-au efect daca nu au fost recomandate de un medic.
Stiu ca e un cerc vicios ca pentru recuperare de bani e nevoie de bani, insa asa e peste tot in lume.
Succes!
buna. As dori sa aflu: daca eu platesc pensie alimentara 25% din salariu, pe baza unei propriri iar sotia mea actuala e insarcinata in luna a 4-a, ce pasi trebuie sa fac pentru a reduce pensia alimentara? (dupa cate am inteles pt. 2 copii pensia este de 33%) multumesc
Dupa ce sotia dumneavoastra va naste, va puteti adresa instantei de judecata solicitand reducerea pensiei de intretinere pe motiv ca vi s-a mai nascut un copil. Pana nu naste...nu aveti ce sa faceti.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)