deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
pe acest subiect am si eu rugamintea daca poate sa ma lamureasca cineva..sunt divortata de 12 ani si din casnicie a rezultat un copil care mi-a fost mie incredintat, iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara. intre timp tatal sa recasatorit si mai are doi copii cu actuala sotie . Acum deci el are trei copii instanta mi-a stabilit ca pensia care revine primului copil este 20% din venit.Problema e ca el a plecat in Italia unde munceste la negru si nu este inregistrat cu nici un venit . Intrbarea : - in aceste conditii cum se calculeaza si cat ii revine copilului meu?
Copilul dv. are dreptul la maxim 1/6 din veniturile constante ale tatalui sau, daca reuseste sa le dovedeasca.
Daca nu, fractia se aplica (la fel, ca maxim al drepturilor sale) la salariul minim pe economie.
Buna ziua! As avea si eu o intrebare.In ce masura as putea sa-mi fac un P.F.A sau sa infiintez un O.N.G avand in vedere ca am pensie alimenatra data prin ordin judecatoresc irevocabil? Care ar fi pierderile in cazul meu? Astept raspunsul dumneavoastra. Va multuemsc anticipat!
Am 16 si locuiesc impreuna cu tatal meu si cu viitoarea lui sotie. Tata mai are o fata careia ii plateste pensie alimentara desi a depasit varsta de 18 ani.Despre acea fata nici macar nu se stie sigur daca este fata lui, dar din cate am inteles de la tata, el ar fi obligat sa plateasca doar pana la varsta de 18 ani. Fata este o analfabeta,este inca in clasa a 11a, si vrea sa ramana repetenta si anul asta prin absenteism pentru a beneficia de pensie alimentara. Ba mai nou, acuma si-a facut buletin pe numele tatalui meu. L-a dat in judecata si urmeaza procesul.... tata ar mai trebui sa ii plateasca inca 2 ani de zile... e normal? si ce vrea sa faca cu acel buletin? nu cumva vrea sa vina si sa ceara din avere? are vre-un drept? Daca dupa ce eu implinesc 18 ani, tata imi trece totul pe numele meu, ea mai are vre-un drept? Nu mai suport .....
Pentru Mihchaela: nu vad legatura intre una si alta, sunt chestiuni diferite, nelegate una de alta.
Puteti sa va faceti si PFA si ONG...
Pierderi... cu privire la ce? Ordin judecatoresc irevocabil.??.. nu inteleg la ce va referiti.
Pentru ryalex:
Va rog sa nu folositi amenintari ori alte incalcari ale legii, aici nu judecam ori condamnam oameni, fie ei surori, frati, mame etc.
Da, sora dv. are aceleasi drepturi ca si dv. Nu inteleg ce vreti sa spuneti ca si-a facut buletin pe numele tatalui... Pe numele ei adica, ea luand numele tatalui poate...
Da, poate cere plata pensie pana cel mai devreme 18 ani, cel mai tarziu 26. Deci nu e normal inca 2 ani, ar trebui mai mult.
Da, poate cere si din avere, indiferent pe ce nume se va afla aceasta, daca poate dovedi. Daca tatal va trece pe numele dv. bunuri, nici nu mai e nevoie sa dovedeasca ceva, legea presupune ca e donatie si ii veti datora rezerva ei succesorara.
Intotdeauna veti avea aceleasi drepturi cu ea... iar vreo altercatie intre voi va putea fi folosita de sora mai tarziu, ca sa demonstreze reaua dv. credinta...
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)