deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
daca va "incalzeste"cu ceva, pentru un copil, legea prevede ca se plateste pensie de intretinere pana la 25% din veniturile parintelui.Se au in vedere si nevoile copilului, iar cu un aparator cu temele facute, sunt sanse sa obtineti o pensie mai mica.Vorbesc din experienta, dar la un venit ceva mai mititel.
Asa cum am spus nu procentul este cel care ma deranjeaza cel mai rau, ci faptul ca trebuie sa platesc din urma 2 ani si 9 luni cand eu nici macar nu am avut dreptul sa ma apar la proces, asta e aiurea. Vom vedea ce e de faccut, dar va trebui sa inteleg exact daca am sanse, ca nu se merita sa platesc si cheltuielile de judecata si avocatul si sa nu castig nimic.
In alta ordine de idei, la calculul pensiei alimentare ce se ia in calcul? Mai exact: in lunile anului cand am prima de concediu, de paste, de craciu si de performanta (deci vreo 4 luni pe an, nu intotdeauna) se iau si acestea in calcul? Sau este tot timpul 25% din net-ul simplu?
@ asscriss: Da trebuie indreptata hotararea...
Poprirea va fi trimisa de instanta, ea poate fi facuta mai devreme, nu e neaparat... Faceti o cerere in acest sens.
La calculul pensiei se iau in considerare numai veniturile cu caracter permanent, constant. Asta in principiu, dar daca hotararea nu arata din ce venituri se va calcula pensia atunci veti achita din toate veniturile...
Primele ocazionale nu ar trebui luate in calcul, dar asta daca prevede expres hotararea ce anume se ia in calcul sau ce nu. Altfel, cum spuneam, serviciul contabilitate/resurse umane va calcula din intreg venitul, orice ar fi el: prima, bonus etc. si indiferent de caracterul sporadic al acestor venituri.
Depinde cum v-ati facut apararea in instanta.
Sunt divortata si am un copil in intretinere, care peste 2 luni va implini varsta 18 ani. Pentru acesta primesc pensie alimentara de la fostul meu sot.
Datorita fapului ca el este in prezent elev, doar in clasa XI, va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru ca acesta sa primeasca pensie alimentara pana la terminarea studiilor.
Fac precizarea ca fostul meu sot este pensionar.
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)