avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Nu am inteles ca ati platit cei 18%... imi pare rau dar va multumesc pentru intelegerea de care ati dat dovada... Pentru ca raspund la zeci de mesaje si, in plus, e greu de comunicat pe net... Ca sa nu mai spun ca mai si muncesc in timpul asta...

INseamna ca diferenta nu e atat de mare. Daca nu puteti trai cu jumatate din salariu, puteti icerca o contestatie la executare, dar ma indoiesc sa o castigati. Nu cunosc situatia dv. exact ca sa va pot spune...
Legea spune jumatate, niciun jude nu a facut legea asta...

Eu nu impart dreptatea, alta este meseria mea. NU ma intereseaza, sexul, varsta, etnia sau convingerile persoanei care ma intreaba una-alta... dar va multumesc de faptul ca, daca nu va discriminez eu, ma discriminati dv. :worthy:
Daca sunteti curios despre cum se face dovada indeplinirii procedurii, inseamna ca nu ati observat tare atent dosarul la fond sau nu v-a explicat nimeni cum se face procedura...
Procedura nu se face prin agent neaparat, se poate intampla ca citatia pusa in usa sa fie luata de vecini, de copiii de pe scara, de un curios...

Eu nu lucrez cu bate, numai cu pixul... si daca mai dau cu el in balti, ma bucur ca exista oameni atat de intelegatori ca dv. care accepta ca petrec benevol timp aici, din timpul meu de munca, sa ajut... si iarta, astfel, daca nu am inteles sau citit ceva tare atenta...
Din relatarea dv. eu nu am inteles car ca ati achitat cinstant cei 18% iar de presupus nu presupun ce s-a intamplat, ca asta e gresit pentru un avocat...
Ati spus ca va deranjeaza suma din urma, nu ati spus diferenta, am luat-o cum at spus. Nu am, din pacfate, atata timp sa intreb: care suma, cat anume?Cel putin, nu mereu... :(
Va doresc sa intalniti si dv. numai oameni intelegatori!
Imi cer scuze ca m-am aprins atat de tare, dar m-am simtit jignit ca nu am grija de copil dupa ce l-am facut.

Deci, din 2001 si pana acum am platit fara intarziere cei 18% care sunt trimisi direct de institutia unde lucrez, ca sa nu fie probleme. De-a lungul timpului m-a trimis in judecata de mai multe ori si nu a castigat niciodata, am primit de fiecare data citatiile la servici, prin serviciul nostru de registratura, cu numar de inregistrare, pentru ca m-am mutat de mai multe ori si nu au mai gasit noua adresa, asa ca imi trimiteau citatiile la servici, lucru care mi-a convenit si mie, pentru ca se semna pentru ele si aveau si numar de nregistare de la institutia mea, ca sa nu existe dubii!

Diferenta este destul de mare, in jur de 10.000 ron, pentru ca pensia pe care o platesc nu este mica deloc, ba dimpotriva! In conditiile in care am rata la casa si familie de intretinut, 50% din salariu e mult, pentru orice om care isi castiga painea numai din salariu cinstit.

In concluzie, daca se demonstreaza ca nu am fost citat, exista sanse sa castig - asta e singura varianta, daca nu, la revedere. Trebuie vazut dosarul, pentru a afla lucrurle astea.
Sper ca am inteles bine.

Va multumesc inca odata pentru timpul acordat, dar nu a fost deloc placut sa citesc ceea ce ati scris in fraza respectiva, suna urat si nu ar fi trebuit sa o spuneti, mai ales ca acceptati ca puteti intelege gresit si din vina celui care a scris.

Numai bine si scuze inca odata!
OK, aveti dreptate, suna urat, dealtfel, si este un lucru urat... Imi cer scuze pentru ca nu vi se aplica.
Repet, din cele ce ati scris, strict, reiesea mai degraba ca nu ati achitat decat ca ati achitat numai procentul acela...
Eu intru pe acest forum si pentru a explica unor utilizatori care nu isi permit avocat acre este scopul unor legi, logica lor... asa incat, sa subliniez ca e gresit (legal) un lucru sau altul e scopul meu aici.
Pot intelege gresit si din vina mea, nu numai a celui care a scris...

De inteles ati inteles bine, ati sintetizat corect... Dar trebuie sa intelegeti si ca ar fi atacata decizia printr-o cale de atac extraordinara, e foarte importanta studierea exacta a citarii, a jurisprudentei etc., asta inainte de itroducerea caii de atac! De regula sunt foarte putine cai extraordinare care au real succes!
Cat despre citarea la serviciul dv., daca ati intervenit la fond si at precizat cumva unde locuiti, e posibil sa fiti citat acolo... daca nu ati precizat expres sa fiti citat la munca...

Va doresc multa bafta!
va multumesc inca odata si am inteles clar ca cel mai important lucru este sa se vada dosarul si abia dupa aceea sa se ia o decizie.
AVLIL a scris:

Eu nu am inteles unde anume e eroarea din minuta (asa se numeste textul acela), caci nu ati pus initiale, nimic...
V-am spus ca ar putea sa dureze mai mult, am asteptat op hotarare si 8 luni. Asta inseamna mult. De ce va intereseaza pe dv. hotararea, vreti s-o atacati sau ce?
Dupa cum v-am spus, hotararea s-ar putea sa nu ajunga repede, dar poprirea sa fie facuta repejor; se intelege ca se fac prin acte diferite; poprirea se poate face printr-o adresa a instantei, depinde de varsta copiului, nu retin ca dv. sa-mi fi raspuns la nelamurirea asta a mea.

"...incredinteaza reclamantei etc. pe minorul Matei G.S(adica tatal copilului) nascut la data de 11.09.2007" in loc de Matei D.A. nascut la 11.09.2007.

Copilul are acum un an si cinci luni, iar actiunea a fost facuta anul trecut in mai.Ce as vrea eu e sa se poata retine banii mai repejor.Nici vorba sa atac hotararea, nu stiam ca poprirea se face printr-o adresa a instantei.
Deci hotararea in cazul acesta, dupa ce o s-o primesc trebuie corectata? Si daca poprirea nu are legatura cu hot. eu ar trebui sa primesc deja banii sa inteleg?

Imi cer scuze ca va bat la cap dar nu prea inteleg procedurile ac.avocatesti si nici nu inteleg de ce dureaza asa mult un proces de pensie alimentara.

Va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)