avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Doamna tomasa, cu avocat sau fara... nu e musai pentru o pensie sa platiti avocat, depinde, poate numai o redactare, poate ca gasiti un model de actiune pe net... Iar la probe cereti simplu adresa la casa de pensii de la locul domiciliului tatalui.
Si nu mai cheltuiti cu avocat... bineinteles ca depinde cat de mult vreti dv. sa va ocupati de asta, sa mergeti la termene (de fapt copilul major, nu dv.) sau nu.
Dar da, demersul se rezolva numai in instanta daca vreti sa fie sigur... Altfel, e la intelegerea dintre copil si tatal lui.
Si eu sunt intr-o situatie similara. Daca am fost credul si mi-am dat acordul sa plece din tara, de ce instanta nu ar putea lua decizii care sa fie si in favoarea parintelui ramas in tara. In functie de venitul fiecaruia, suma poate fi mare sau foarte mica, dar in ambele situatii, daca se hotaraste cuantumul de 25%, ce te faci cand vrei sa te vezi cu copilul? Transportul poate costa foarte mult. In cazul meu, m-am interesat si cel mai ieftin bilet este 1.800 euro. Nu cumva te fac sa te lasi de serviciu si sa-ti gasesti un loc in care ai un salariu de baza minimal si restul sub alte forme? Aceste situatii nu te determina chiar si sa eludezi totala a fiscului?
NU are nicio legatura obligatia dv. de intretinere cu dreptul dv. de a vedea copilul... ele nu sunt corelative, ci de sine statatoare si se trateaza separat.
IN rest, daca cineva care nu-si vede copilul tine sa se razbune astfel pe acesta... lasandu-l fara dreptul sau la intretinere pentru ca celalalt parinte l-a luat... asta e, se intampla si lucruri nedrepte!
Insa mi se pare putin iresponsabil ca un parinte sa se razbune pe un copil, pe copilul sau, pentru deciziile celuilalt parinte!
Dar ... asta sunt doar eu!
Fiecare poate decide orice cu privire la viata lui...
Mult noroc!
Stimata Doamna,

Si eu va urez mult noroc, dar stiti cum este "norocul si-l face si omul cu mana lui" si nu cred ca Dvs. aveti parte de o cantitate prea mare, actionand in acest mod. Mi se pare un atac la persoana si nu cred ca ati incercat sa depistati esenta a ceea ce am vrut sa spun. Din dorinta de fi cat mai succint si a nu apela la un spatiu prea mare, nu am dat toate detaliile. Nu sunt un parinte iresponsabil si m-am implicat activ in cresterea copilului meu, dar acum sunt putin debusolat. Voi renunta sa mai iau parte la acest forum si asta datorita Dvs. Oricum, va multumesc pentru "efortul pe care l-ati depus" si inca o data va urez la randul meu, TOT BINELE DIN LUME!
Domnule,
Regret sa citesc faptul ca nu va place forumul in ansamblul sau pentru ca nu v-a placut o idee aratata de unul dintre useri...
Imi cer scuze daca am lasat sa se vada ca atac o persoana, eu am avut intentia de a ataca o situatie, o idee care nu mi-a placut. Daca va deranjeaza atat de mult cuvantul si simtiti ca este pus special pentru persoana dv. (nu va cunosc si chiar mi-ar fi greu sau chiar imposibil sa va atac personal), il voi sterge.

Mie imi parea atitudinea nu tocmai buna...

Cu privire la esenta, am avut impresia ce ea e: daca nu-mi vad copilul, de ce sa-i mai platesc pensie... Imi pare rau daca am interpretat gresit si va rog sa-mi aratati dv. care era ea.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)