avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Copilul beneficiază de pensie de întreţinere până la majorat, iar copilul major aflat în continuarea studiilor are dreptul de a primi pensie de întreţinere de la părinţii săi până la împlinirea vârstei de 26 ani.
Daca prin hotararea initiala s-a stabili plata pensiei de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani, insa copilul este elev sau student (deci in perioada studiilor), iar tatal refuza sa mai plateasca aceasta pensie, copilul major (avand capacitate procesuala) are dreptul sa-l actioneze in judecata pe tata, pentru a fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere.
Dar atentie, copilul major face cererea catre instanta ....si nu mama.
Pentru continuitate eu fac o cerere in numele copilului de catre mama inainte de majoratul copilului.
Aceasta cerere copilul si-o insuseste la primul termen, cand e major. Depun actiunea cu vreo saptamana inainte de majorat, tanarul imi semneaza apoi contractul initial cu mama, precizez in anexa de ce, semneaza si imputernicirea din dosar...
Daca tatal e pensionar e usor de obtinut o dovada de la casa de pensii, probatoriul nu e dificil, actiunea sa fie facuta ok, in rest curge de la sine...
Va multumesc tuturor pentru sfaturile date si pentru timpul acordat.
Ceea ce am inteles din mesajele dumneavoastra este ca in principal ar trebui sa apelez la serviciile unui avocat cu ajutorul caruia voi reusi sa obtin continuitatea pensiei alimentare pana la terminarea studiilor, deoarece se pare ca acest demers se rezolva doar in instanta.
AVLIL a scris:

Dom'le, sunteti pe bune?
Banii nu se duc la nevasta, se duc la copil. Dc nu vroia sa plateasca, trebuia sa se lupte sa-l ia.
Si daca acel copil avea haine doar de la kids etc., e normal ca divortul sa-i influienteze viata incat sa poarte haine din piata? Eu spun ca nu si asta e si spiritul legii. Iar daca fosta nu gestioneaza banii in interesul copilului, atunci probati acest lucru in instanta.

Cu cine sa lupte sa-l ia......hahahahaha......cu legea din romania........buna gluma....

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)