avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Pensia de intretinere este o obligatie civila si se poate cere cel mai devreme de la data punerii in intarziere a debitorului.
Cererea de chemare in judecata este asimilata unei puneri in intarziere.
Dar depinde de ceea ce ati scris in actiune.
Nu numai ca avocatul dv. trebuia sa spuna clar de cand cere, dar si instanta trebuia sa observe ca nu ati precizat si, prin urmare, sa va intrebe... Puteati cere si dobanzi legale de la data scadentei si pana la achitarea efectiva...
Vedeti ce va scrie in hortarare de-acum... Care nu stiu daca va va ajunge atat de repede.
Dar poprirea e posibil sa fie facuta de instanta repejor... daca e minor.
Am si eu cateva nelamuriri..
S-a modificat cuantumul maxim de 25 % din salariu net pentru pensie alimentara?
Pentru un venit de 2400 ron cat ar fi max de platit ?
Daca divortul se pronunta in urma plecarii(emigrare) mamei cu copilul in alta tara ( SUA) cum ramane cu pensia alimentara ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
acer, utilizator
Nu s-a modificat nimic.A ramas la fel.

Indiferent de faptul ca mama pleaca din tara pensia va fi stabilita potrivit legislatiei romane.

avocat Claudiu Lascoschi
Pai si daca pleaca cu copilul .... cum o sa ii trimit banii? Adica nu stiu exact unde o sa plece sau unde o sa stea.
Oricum spunea ca nu o mai intereseaza dupa ce pleaca.
Sa inteleg ca max de platit in cazul meu va fi 600 ron /luna .
In mod normal ea trebuie sa va anunte unde sa trimiteti banii.
Ii puteti trimite odata prin mandat postal si daca nu ii ridica va puteti opri.
Nu vad sensul sa trimiteti niste bani care sa nu ii ia nimeni.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)