deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
Am inteles argumentele voastre si va multumesc. Dar, sa presupunem ca intr-adevar reclamanta nu are venituri. In acestcaz nu se prezuma ca are salrul minim pe economie si sa se raporteze la asta si contributia ei la cresterea copilului? Pentru ca am gasit o sentinta mai nveche in care in motvare era trecut acest aspect. Pentru ca daca sotul nu ar realiza venituri, tot la salarul minim pe economie s-ar raporta instanta cand ar stabili PA. Si inca o intrebare, ca am citit si codul d eprocedura civila, la art. 175 ca "daca inscrisul se gaseste in pastrarea unei autoritati..., instanta va dispune aducerea lui la termenul fixat...". Iar in acest caz instanta, avand doua documente contradictorii (1 de la ORC unde se arata profitul firmei si faptul ca reclamanta este asociat unic si administrator, si celalalt dat pe propria raspundere de reclamanta ca nu realizeaza venituri) nu ar fi trebui sa solicite si de la administratia financiara relatii? Asta raportat la articolul mentionat. Si de asemenea, un judecator poate sa judece aceeasi cauza (in acest caz majorarea PA) intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate de mai multe ori? Adica si anul trecut acelasi judecator a fost presedinte de sedinta ca si anul acesta, partile au fost aceleasi si sentinta de fiecare data defavorabilab paratului. Ca daca nu avea voie, o sa avem un motiv de cerere de casare in recurs si trimiterea spre rejudecare.
Cel ce sustine un lucru trebuie sa-l probeze, asa e in civil...
Asa ca instanta nu e obligata sa caute si sa ceara dovezi pentru o parte sau alta...
Eu cred ca-i faceam o reconventionala in care aratam ca reclamanta nu are venituri sa-si creasca minorul, asa ca sa mi-l incredinteze mie. Motivam pe schimbarea majora a situatiei de fapt de la incredintare pana acum, macar obtineam o negociere cu reclamanta.
Cat despre alte intrebari ce ati mai avea, ati putea intai sa ne dati relatiile pe care vi le cerem si apoi sa intrebati in continuare? Ca asa ar fi frumos, daca tot ajutam dezinteresat, ne-ar placea un picut de respect, macar...
Buna ziua! Ma numesc Madalina si sunt studenta in anul 1 la Universitatea de Vest din Timisoara.Saptamana trecuta l-am chemat in judecata pe tatal meu pentru majorarea pensiei alimentare care este in prezent de 70 ron si pe care nu am mai primit-o din luna mai.Cand am inregistrat cererea am ramas foarte uimita ca doamna de acolo nu a vrut sa-mi primeasca dosarul din cauza ca era incomplet si anume lipsea cuponul de pensie al tatalui meu,cerandu-mi ori sa aduc un cupon de pensie ori sa anexez la cerere numarul de dosar(de pensionare)al tatalui meu.I-am explicat doamnei respective ca nu am cum sa fac rost de cupon ,intrucat tatal meu nu vorbeste cu mine de aproape 8 ani si in nici un caz nu este interesat sa-mi plateasca pensie alimentara.Doamna mi-a acceptat in cele din urma cererea dar mi-a spus ca Judecatoria nu este obligata sa ceara Casei de Pensii Judetene cuantumul pensiei tatalui meu si ca eu trebuie sa fac dovada veniturilor acestuia,in caz contrar,pensia alimentara va fi foarte mica intrucat va fi calculata in functie de salariul minim pe economie.As dori sa va intreb daca este legal ca Judecatoria sa nu ceara veniturile paratului chiar daca am specificat acest lucru in cerere si daca intr-adevar asa este ,ce demersuri trebuie sa fac pe langa Casa de Pensii ca sa pot intra in posesia unei adeverinte cu cuantumul pensiei ?As vrea sa va mai spun ca in urma cu 3 ani cand am trecut prin asa ceva ,Judecatoria a cerut la firma unde lucra tatal meu adeverinta de venit si respectiva firma a trimis-o si nu a fost nici un fel de problema.Oare de atunci s-a schimbat legea?Vreau sa va mai spun ca mama mea are o cunostinta care i-a spus ca nu am nici un drept sa cer eu Casei de Pensii adeverinta de venit a tatalui meu intrucat suma respectiva este confidentiala .Va multumesc anticipat pentru raspuns,o zi buna!
Conform art. 1169 C. civ. “cel ce face o propunere in fata judecatii trebuie sa o dovedeasca”.Asadar,existenta dreptului precum si incalcarea acestuia trebuie dovedita. In acest sens, reclamantul va propune probe si va solicita instantei admiterea acestora.
Intr-adevar, judecatoria poate emite o adresa catre Casa Judeteana de Pensii prin care sa i se comunice cuantumul pensiei tatalui dvs.
De asemenea, dvs aveti aceasta posibilitate sa depuneti o astfel de cerere la Casa Judeteana de Pensii.
Multumesc Avlil,
Insa eu as pune problema in felul urmator:]
Daca eu sunt unic actionar la o firma si dispun sa-mi trec in carte de munca 800 lei pentru care platesc la stat inca cca 57% si prefer sa scot bani din firma pe dividende pt care platesc 16 %,inseamna ca trebuie sa stau linistit ca oricum indiferent cati copii abandonez si indiferent cate miliarde imi scot din firma legal mie nu-mi vor fi propriti decat maxim 400 lei.
Eu din discutiile de aici cam asta inteleg si ca legea nu ma prea ajuta.
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)