AVLIL a scris:
Raspunsul nostru ar trebui sa priveasca orice situatie posibila vad... :hm: Pentru asta mergeti dv. sa intrebati la un avocat, ca aa, generic, ne trebuie pagini intregi si zile sa va descriem atatea posibilitati...
Nici n-am inteles inca situatia, daca pentru prieten e important sa va casatoriti, toate astea le intrebati in cazul in care va casatoriti sau in cazul ca nu?
In ce sens intrebati daca cineva il poate obliga sa stea cu dv.? Ca nu inteleg, suntem in democratie, vorbim de domiciliu fortat sau similar aici? Nu prea inteleg cum se poate gandi cineva la variante din astea... :slap:
De aceea, cred ca ceva imi scapa din povestirea dv. si ca situatia nu e completa. Vorbiti cu un avocat fata in fata, ii aduceti lamuriri la intrebari si va va lamuri cu provire la toate situatiile la care va ganditi dv. in cursul consultatiei. Ca eu nici nu inteleg care e aceasta situatie, care e scopul dv., ce urmariti... :(
Mai puteti sa aduceti lamuriri suplimentare aici si sa ne mai dam cate o parere... macar partial va faceti o idee...
Bafta!
Incerc.
Era vorba de cazul in care NU ne casatorim, pentru ca, daca ne casatorim, totul este clar, tatal copilului este sotul mamei.
Nu ma refeream la obligarea lui, de catre altcineva, la a sta cu mine, ci la obligarea lui, de catre altcineva, o ruda de-a mea, de exemplu, ca am rude crizate, sa recunoasca (,) copilul si sa-si indeplineasca datoriile parintesti si banesti fata de acest copil.
Asadar, repet:
1. Daca el NU recunoaste copilul, il poate obliga cineva, daca eu NU vreau sa il oblig, sa il recunoasca? Legea, o alta persoana?
2. Daca el recunoaste copilul si NU sta cu noi, ce drepturi si ce obligatii are, fata de copil? Daca el recunoaste copilul si sta cu noi, ce drepturi si ce obligatii are, fata de copil?
Intrebarile de mai sus sunt raportate la situatia in care NU suntem casatoriti.
Ce urmaresc eu este sa fie cat mai bine pentru toate persoanele implicate, eu, el, copilul, ca sa nu ne certam degeaba si sa luam decizii pripite / gresite. Sper ca acum este mai clar.