avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Cetatenii români pot solicita pentru motive temeinice, aprobarea schimbarii pe cale administrativa a numelui de familie sau a prenumelui, în baza O. G. nr. 41 din 30.01.2003.
Este, de asemenea, considerata justificata si cererea de schimbare a numelui in situatia : când parintii au divortat, iar copiii încredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia.
Printre actele necesare se numara si declaratia consimtamânt data în forma autentica ,legalizata , a celuilalt parinte când se cere schimbarea numelui sau a prenumelui unui copil minor.

elis a scris:

Cetatenii români pot solicita pentru motive temeinice, aprobarea schimbarii pe cale administrativa a numelui de familie sau a prenumelui, în baza O. G. nr. 41 din 30.01.2003.
Este, de asemenea, considerata justificata si cererea de schimbare a numelui in situatia : când parintii au divortat, iar copiii încredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia.
Printre actele necesare se numara si declaratia consimtamânt data în forma autentica ,legalizata , a celuilalt parinte când se cere schimbarea numelui sau a prenumelui unui copil minor.

Deci, chiar daca imi este mie incredintat copilul prin decizie judecatoreasca, e nevoie de acceptul tatalui. Dar eu pot cere ca, la numele copilului, sa fie atasat si numele meu? Sau si in aceasta situatie e nevoie de acceptul tatalui?
Multumesc!

Când cererea de schimbare a numelui minorului este făcută de către unul dintre părinţi, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică. Acordul nu este necesar în cazul în care celălalt părinte este pus sub interdicţie ori este declarat judecătoreşte dispărut sau decăzut din drepturile părinteşti.
Am inteles.

As mai vrea sa va intreb ceva: vreau sa plec cu copilul, peste doua saptamani, intr-o vacanta in afara granitelor tarii. Copilul are pasaport individual. Pentru a putea pleca, am nevoie de acceptul tatalui? De o hartie legalizata prin care el se arata de acord sa merg cu fiica mea in vacanta?

Multumesc!
Nu este nevoie de acordul tatalui in acest sens, la iesirea din tara prezentati hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)