avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Pensia de intretinere nu se calculeaza in raport de locul incheierii casatoriei ci de veniturile realizate de tata.
Promovati actiunea de stabilire(sau majorare) a pensiei de intretinere si indicati locul de munca al sotului din Italia. Instanta, la stabilirea pensiei de intretinere, va avea in vedere veniturile nete obtinute de acesta in strainatate, cu atat mai mult cu cat, spuneti dvs, lucreaza acolo legal.
Asa pare simplu, dar avocatul meu mi-a spus ca pensia alimentara se va da dupa legile statului roman. Si ca apoi , cu timpul vom face o majorare, dar tot in baza legilor " romanesti " !!! Nu am inceput actiunea de divort pentru ca peste o luna se naste copilul si am vrut sa fie trecut din prima pe numele tatalui. Dar imediat cum se naste deschid actiunea de divort !! Nici pe timpul intregii sarcini.....nu a contribuit cu absolut NIMIC !!! Am inteles ca divortul ar trebui deschis in Italia pentru a beneficia de legile de acolo !! am si dovezi ale venitului lui de acolo.... copie contract de munca, fluturas..... ... Care este procedura ??? Caci toti imi spun ca nu am sanse sa ajung la venitul lui de acolo.........
Multumesc........
Inteleg ca dvs. solicitati relatii cu privire la pensia de intretinere a unui copil nenascut inca!:-/
Oricum, legea nu distinge cu privire la venituri, daca acestea sunt realizate in tara sau in afara tarii. Pensia se raporteaza la "castiguri din munca" , respectiv la veniturile nete.
Cat priveste divortul, unde v-ati casatorit?
da.... solicit informatii despre pensie alimentara inainte de nasterea copilului ( oricum mai este doar o luna de zile ) deoarece imediat dupa nastere deschid actiunea de divort !!! Nu am facut-o dinainte pt a trece din prima copilul pe numele lui.... Casatoria a avut loc in Romania, la domiciliul meu. Vreau sa culeg toate informatiile pentru ca in cel mult o luna sa stiu deja ce am de facut. Divortul nu suporta amanare. Si totusi daca este posibil .... ce pasi am de urmat ???? va multumesc din suflet........................
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 August 2008
mishuleasa, utilizator
Filiatia copilului din casatorie (precum si raporturile dintre parinti si copil, a obligatiei parintilor de a intretine copilul, de a-l educa si de a-i administra bunurile) se stabileste potrivit legii care, la data cand s-a nascut, carmuieste efectele casatoriei parintilor sai.
Daca aveti aceeasi cetatenie, legea aplicabila este legea nationala comuna.
In cazul in care aveti cetatenii diferite este aplicabila legea domiciliului comun al sotilor, care continua sa reglementeze raporturile dintre soti in cazul in care unul din ei isi schimba, dupa caz, domiciliul sau cetatenia.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile dintre soti sunt supuse legii statului pe teritoriul caruia au avut resedinta comuna ori cu care intretin in comun cele mai stranse legaturi.
Daca ultimul domiciliu a fost in Romania, legea aplicabila este legea romana.
Dupa nasterea copilului, introduceti actiunea de divort, ocazie cu care se va stabili si pensia de intretinere in favoarea minorului. Veti indica locul de munca al paratului din Italia(atasati contr. de munca si fluturasii pe care spuneti ca-i aveti) iar instanta va solicita relatii cu privire la veniturile realizate(prin Ministerul Justitiei). Pensia de intretinere se va stabili in raport de veniturile realizate.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)