avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Va mai stresez si eu cu o intrebare... Un barbat care a fost casatorit si a avut un copil, dupa divort(copilul fiind incredintat mamei) a fost obligat la plata a 25 % din venituri(sau ceva de genul acesta) ca pensie alimentara. Barbatul s-a recasatorit, a mai facut un copil si s-a judecat pentru modificarea cuantumului pensiei alimentare platite. Astfel a ajuns sa plateasca pensie 1/8 din venituri . Si in sfarsit am ajuns de fapt la intrebare: acum, daca are un al doilea copil din cea de-a doua casatorie, care ar fi cuantumul pensiei? Cat la suta din venituri? Va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
ContSters61818, utilizator
Cat vrea judele, maxim 1/2 la toti cei trei copii...
Cam ciudat ca a stabilit 1/8 pe cand avea doi copii... de ce nu i-a dat maximul?
Care ar fi maximul, ca nu ma pricep? Eu am judecat mai mult matematic... Daca platea pentru copil o pensie de 1/4 din salariu cand inca nu avea nici un copil din a doua casatorie, in momentul in care s-a nascut primul copil din a doua casatorie, acest 1/4 a fost impartit la 2 copii si asa s-a ajuns la plata a 1/8 din venituri in aceasta situatie. Deduc din raspunsul dvs. ca se putea stabili de la inceput un alt cuantum pentru pensie? Sunt si limite minime, ca vad ca limite maxime sunt? Multumesc frumos pentru timpul pretios pe care mi-l acordati!
Codul familiei:
Art. 94. - Întretinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeazã a o plãti.
Instanta judecãtoreascã va putea mãri sau micsora obligatia de întretinere sau hotãrî încetarea ei, dupã cum se schimbã mijloacele celui care dã întretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Când întretinerea este datoratã de pãrinte sau de cel care înfiazã, ea se stabileste pânã la o pãtrime din câstigul sãu din muncã pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumãtate pentru trei sau mai multi copii.

Nu exista limite minime ci doar maxime.
In cazul in care va mai face un copil, la cerere se va stabili o alta cota pentru pensia de intretinere datorata.
Buna ziua,am nevoie de putin ajutor va rog.Am incheiat divortul i luna martie iar fostul sot oricat am incercat sa l conving sa plateasca pensie alimentara fiului nostru ,nu vrea.Cum ar trebui sa procedez sa deschid proces sa l fortesz sa mi plateasca pensie alimentara...eu nu mi permit un avocat si as vrea sa incerc sa rezolv singura...multumesc mult

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)