avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Faceti-i plangere penala pentru abandon de familie:

Art. 305 - Abandonul de familie

Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.

Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
Va multumesc mult pentru ajutor.dar nu stiu cum sa formulez cererea de chemare in judecata..am incercat sa intreb la tribunal dar nimeni nu imi da ajutor gratis...exista vreun formular sau ce trebuie sa cuprinda aceasta plangere...va rog mult sa ma indrumati cum sa fac...va multumesc mult
Mergeti la politia de care apartineti si va ajuta ei.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua!

In urma divortului,casa i-a fost atribuita in natura tatalui meu,cu obligatia platii unei sulte mamei mele.Deocamdata,eu si fratele meu,locuim in casa cu el,fiind dealtfel singura locuinta in care putem locui,mama neavand casa sau venituri pentru a-si permite inchirierea uneia.Totusi,el ne-a amenintat ca dupa ce va achita plata sultei ne va evacua fortat.
Pentru a preintampina acest lucru,intentionez sa depun o cere de pensie de intretinere,intrucat am 20 de ani si sunt student la 2 facultati la zi.Ceea ce vreau sa va intreb este daca odata ce imi este acordata pensia alimentara,tatal meu este exonerat sau nu,de obligatia de a ma tine in casa?Pentru ca,in fond,vreau sa obtin obligarea tatalui meu de a ne tine in casa,si pe mine dar si pe fratele meu.Situatia este disperata pentru ca,daca s-ar intampla sa fim evacuati,vom ramane in strada atat noi (fratele si cu mine) cat si mama.Multumesc anticipat.

Cu respect,
Petrescu Robert
Un lucru bun poate fi acela ca procesul poate dura cativa ani.
Un lucru rau ar fi acela ca ati putea pierde procesul intr-un tarziu.
Tatalui dvs ii va trebui o hotarare judecatoreasca de evacuare ceea ce presupune finalizarea unui proces.;)

Ar fi bine ca deja sa incepeti sa cautati avocati pentru situatia ivita in cazul unui proces.Daca asteptati mai intai sa va dea in judecata si apoi sa va cautati avocat e posibil ca din graba si ca urmare a stresului cauzat de proces sa nu faceti o alegere buna.
Cel mai important lucru in cazul dvs este ca procesul sa dureze o perioada foarte indelungata de timp si acest lucru este posibil de realizat.;)
In acest fel veti economisi chiria.
Acest lucru presupune sa nu va parasiti domiciliul in timpul procesului.

Daca erati minor nu cred reusea sa obtina castig de cauza tatal decat in circumstante exceptionale.
Daca erati incredintat spre crestere, ingrijire si educare tatalui atunci cand erati minor ar fi fost ceva mai bine.
Ma tem ca in prezent nu mai merge initiata o asemenea actiune in justitie de catre dvs.
Nu mai sunteti considerat de lege ca fiind minor si nici nu mai sunteti.


avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)