avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Daca vreti sa divortati, nu merita sa o faceti in Italia pentru ca acolo ar dura un divort mult mai mult decat in Romania.
In cadrul procesului de divort, se poate cere obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere in functie de veniturile acestuia. Hotararile pronuntate in Romania sunt executorii si in Italia, asa ca daca va refuza sa plateasca de buna-voie sumele de bani la care a fost obligat de instanta, se poate face poprire pe salariul obtinut in Italia...
Insa mai dureaza.... prima data se va naste copilul... acesta va va ocupa toata existenta.. apoi vedeti daca mai vreti sa divortati... dupa divort, (tatal va fi obligat la plata pensiei de intretinere din momentul introducerii actiunii) vedeti daca plateste pensia de intretinere si doar in caz de refuz este cazul sa mergeti mai departe...
in ceea ce priveste domiciliul nostru ....mentionez ca pe teritoriul Romaniei fiecare figureaza la adresa lui ( localitati diferite ) dar pe teritoriul Italiei avem domiciliul comun ( intrucat figurez si eu inregistrata la aceeasi adresa cu a a sotului - cum era inainte reintregirea familiei ). Buletinul de Romania cu adrese diferite dar cel de Italia are adresa comuna !!! Ne-am casatorit anul trecut la domiciliul meu, dupa care, la o luna am plecat in Italia. Mai fac o mentiune: M-am intors din Italia anul acesta in luna iunie pentru a naste si pentru a rezolva cu divortul . El a ramas acolo ......Se schimba cu ceva situatia ????
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2008
mishuleasa, utilizator
Luati mai bine legatura cu un avocat si pregatiti diin timp ce acte va trebuiie.
Puteti diivorta, competenta este instanta romana, deoarece, in baza legii nr. 105/1992 pentru cetateni casatoriti in Romana, divortul se va solutiona tot aici.
Hotararea ce o veti obtine va trebui recunoscuta in Italia, la tribunal ca si competenta pentru a putea sa o puneti in executare.
Si eu zic ca pierdeti timpul daca nu va angajati mai repede un avocat.
Procesul il veti deschide in Romania.Il veti cita in Italia.Indiferent ca vine sau nu la proces in 2-3 luni puteti termina procesul daca aveti un avocat care sa faca cu rapiditate demersurile.
Nu va sa aveti probleme deosebite.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua!

Am 31 de ani, o fetita in varsta de 5 ani, nu am fost niciodata casatorita cu tatal ei, insa copilul a fost recunoscut de el la nastere si ii poarta numele de familie. Minorul imi este incredintat prin decizie judecatoreasca mie. Am incercat sa avem mereu o relatie civilizata, de dragul copilului, de aceea ii permit tatalui sa viziteze si sa iasa impreuna cu fetita de cate ori doreste. Problema este legata de pensia de intretinere. El este om de afaceri, are un venit lunat de 25.000 de euro, iar lunar imi da pentru fetita 2.000 de euro. M-a amenintat ca nu va da nici un leu mai mult, iar daca voi deschide proces in acest scop, instanta oricum nu-mi va da castig de cauza, intrucat el va demonstra ca 2.000 de euro pe luna sunt arhisuficienti pentru intretinerea copilului. Va rog mult sa-mi spuneti daca am sau nu dreptul de a-i solicita 25% din venituri lunar.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)