avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Pentru blackline (cam asa ceva): puteti obtine plata intretinerii in natura sau aprtial in natura, prin asigurarea locuintei de catre tatal pentru dv.
Aratati in instanta ca sunteti la scoala, sunteti in imposibilitatea de a munci, ca scoala e in aceeasi localitate, ca mama nu are posibilitati locative pentru a va ajuta in acest sens si puteti obtine sa ramaneti in casa.
Pentru frate, depinde ce conditii indeplineste si el.
Pana la 26 de ani, cum doreati. Daca nu vi se schimba esential conditiile de viata.

Mama insa, nu poate obtine sa stea cu voi. Contactati un avocat sa va explice pe larg.

Pentru mishuleasa: Puteati introduce deja divotul, nu avea influienta asupra numelui copilului.
Ce sa faceti? In primul rand, contactati ALT avocat, nu unul care sa spuna daca veniturile sunt din afara tarii ar insemna aplicarea legii straine sau mai stiu eu ce alte alea...
Faceti dovada in instanta a veniturilor si veti obtine plata pensiei raportata la veniturile lui de acolo.
V-a intrebat cineva ce cetatenie aveti ambii; am inteles ca sunteti romanca, dar nu ati precizat cetatenia sotului!
Daca divortul era asa de urgent, eu in introduceam inainte de nastere! Copilul ar fi luat, oricum, numele lui si l-ar fi avut trecut la tata, caci nu s-ar fi terminat divortul inainte de nastere. E posibil ca judele sa ceara comisie rogatorie pentru obtinerea unor date despre veniturile sotului, in plus exista o parte in Italia, deci e procedura cu strainatatea...
Mai faceati un copil pana se termina divortul!
In plus, si daca prin absurd s-ar fi terminat, copilul era conceput in timpul casatoriei, asa ca acelasi tata ar fi avut. Mai ramanea chestiunea cu numele!

Pentru marcela: da, aveti drept sa solicitati orice, puteti cere si luna de pe cer, asta nu inseamna ca veti obtine!
Cu pensia de intretinere e o problema in tara noastra, avand in vedere ca nu tioata economia este la lumina zilei. In plus, un om de afaceri stie sa-si diminueze veniturile legale, indiferent ca e in Romania sau nu.
Astfel, in functie de sursa veniturilor lui, aveti sanse sau nu sa obtineti mai mult.
De precizat e ca 25% e maximul, nu e neaparata nevoie ca minorul sa primeasca acest procent!
Referitor la suma in sine, chiar nu ajunge copilului suma in cauza? Caci daca nu stiti sa motivati instantei de ce are copilul nevoi mai mari decat primiti... nu castigati nimic!
De aceea, ca sa apreciem sansele de reusita, ne-ar fi de folos sa stim si motivatia nevoii mai mari de 2000 de euro!
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Va sfatuiesc sa faceti tot ce va sta in putere sa obtineti custodia copilului. Un avocat bun ar putea convinge completul de judecata ca mama nu are conditii sa creasca un copil. In plus, daca tatal nu are un venit constant, instanta stabileste pensia alimentara la 1/4 din salariul minim pe economie. Daca instanta considera ca un copil poate trai decent cu o suma atat de mica, nu este obligatoriu sa stabileasca o suma de peste 1000 euro.
Gariadna, cui raspunzi, exact? Ca nu am putut sa-mi dau seama!
:-/
AVLIL a scris:

Referitor la suma in sine, chiar nu ajunge copilului suma in cauza? Caci daca nu stiti sa motivati instantei de ce are copilul nevoi mai mari decat primiti... nu castigati nimic!
De aceea, ca sa apreciem sansele de reusita, ne-ar fi de folos sa stim si motivatia nevoii mai mari de 2000 de euro!


AVLIL, copilul meu merge la gradinita britanica; asta ma costa aproape 4000 de euro pe luna. Sigur ca jumatate din bani ii pun eu. Pe langa aceste cheltuieli, mai este vorba despre cele lunare cu hrana, imbracaminte, diverse activitati etc. In aceasta idee as dori ca el sa contribuie cu mai multi bani. Crezi ca, prezentand in fata instantei acte din care sa rezulte cheltuielile lunare cu copilul, as avea vreo sansa pentru marirea sumei cu care contribuie tatal?
Multumesc frumos!
As mai dori sa te rog sa ma mai lamuresti intr-o chestiune. Dupa cum ti-am spus, nu am fost niciodata casatoriti, copilul e recunoscut de tatal lui, ii poarta numele, ii da pensie de intretinere. Prin decizie judecatoreasca, copilul mi-a fost incredintat spre crestere mie. Iar eu as vrea ca fiica mea si cu mine sa avem acelasi nume, deci sa solicit schimbarea numelui ei de familie cu al meu. As putea avea castig de cauza, in conditiile in care tatal nu e de acord?
Multumesc!
Eu nu cred ca veti reusi fara acordul expres al tatalui.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)