avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Daca copilul locuieste cu tatal, acesta poate face proces pentru reincredintarea minorului in care sa ceara sa i se reincredinteze lui minorul pentru crestere si educare, iar mama sa fie obligata la plata pensiei de intretinere. Va fi necesara audiere de martori, ancheta sociala la domiciliul tatalui. Daca mama se opune, poate dura mai mult, eu zic cel mult 6 luni...
Taxa de timbru este de 6 lei, plus timbre judiciare de 0,30 bani.
In cazul in care va angajati avocat, va trebui sa platiti onorariul acestuia, urmand ca in cazul in care castigati procesul, mama sa fie obligata la plata cheltuielilor de judecata.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu sa va spun sincer, atunci cand eram student l-am invatat pe dinafara ca sa il pot intelege clar.Altfel, existau lucruri care nu le intelegeam bine.

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic:
Imi cer scuze, dar eu nu pot invata nimic pe de rost, adica mecanic. Ca sa inteleg, la mine totul trebuie sa fie logic, ca atunci cand spui 1+1=2 Am facut si eu o facuktate, un master si multe altele, am dat N..... examene si am invatat ca sa inteleg, adica logic. Tot ce memorez uit dupa 1 zi.
O seara buna.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
marx36 a scris:

Daca in urma divortului, mama a obtinut custodia copilului (plus pensie alimenatara), insa acesta din urma sta cu tatal, se poate face ceva pt. a nu mai plati acea pensie alimentara mamei, intrucat nu vad ca s-ar justifica in vreun fel, copilul stand asa cum am zis, cu tatal .
Si daca da, care ar fi procedura, cat ar dura si cat ar costa? (cam multe intrebari deodata, nu ? :) )
Multumesc.

La cererea tatalui, in cazul schimbării împrejurărilor, instanţa judecătorească va putea modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale între părinţii divorţaţi şi copii.
In acest sens, tatal trebuie sa introduca o cerere de reincredintare a minorului.
Costuri : taxa de timbru judiciar, timbru judiciar si , eventual, onorariul avocatului.
Durata : cam greu de precizat, avand in vedere ca de maine incepe vacanta judecatoreasca si care dureaza pana pe 01.09.2008
:-/Da , se poate face ceva. Introduceti actiune pentru reancredintare minor si solicitati totodata pensie de intretinere de la mama minorului.Onorariul il fixeaza fiecare avocat, in functie de diligentele efectuate in cauza d. str.
Buna ziua. Am si eu o intrebare: As dori sa stiu daca in perioada vacantei judecatorilor pot sa inaintez actiune de marire de pensie alimentara? Se va judeca ?

Multumesc,
Teco

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)