avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Noi daca va dam sfaturi mai rau va incurcam pt ca daca va prinde instanta se va supara.Variantele pot fi mai multe.
avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Ma intreb daca si Elis a vazut sau a auzit asa ceva.
Un avocat la momentul potrivit rezolva problema rapid.
Partea, in general este total depasita de problemele de drept procedural si fara avocat intra in impas.Judecatorul nu este obligat sa o ajute si nici nu o face.
La drept procesual civil, au ramas restantieri atat de multi studenti de la Academia de politie incat academicienii se temeau si se intrebau si se intrebau in acelasi timp daca vor trece de acel examen.
Politistii nu au o calificare grovaza din punct de vedere al inteligentei, astfel ca, in acest context un neinitiat cu siguranta ca este mai putin pregatit decat un politist.
De aceea, nu le recomand justitiabililor sa nu incerce sa invete procedura civila fara a fi macar studenti.
avocat Claudiu Lascoschi
Asadar, in primul rand, din prima jumatate de fraza citata de mine aflam ca, daca dam sfaturi mai rau incurcam... Ei bine, eu nu consider ca fac asta, asa incat il rog pe stimabilul user sa ramana fiecare sa se aprecieze numai pe sine. Personal, chiar cred ca ajuta sfaturile pe care le dau, altfel ce mai fac eu aici? Pierd timpul de pomana? Scriu lucruri care nu au un scop, o finalitate?
Daca ne continuam lectura acelei prime fraze, intelegem ca daca ne prinde instanta se va supara. Nu stiu exact unde anume a gandit userul virgula, ca a uitat-o din graba. Nu stiu daca se supara instanta sau daca ne prinde instanta... in toate cazurile, nu inteleg de ce s-ar supara cineva pe un om sau mai multi care dau ori primesc sfaturi juridice
legale. Caci nu se gandea domnul avocat la sfaturi de ocolire a dispozitiilor procedurale, cel putin asa sper. :D Asa incat, un om consiliat juridic usureaza sarcina judelui, deci cred ca instanta va fi fericita si nu suparata. Ca si persoana consiliata.
In urmatorul mesaj, vedem nelamuriri referitoare la experienta de jurist si/sau avocat a lui Elis. :O Nu vad cu ce ne ajuta, odata ce Elis a avut doua nelamuriri majore si intemeiate: odata ca nu poate rezolva avocatul cu citarea ca nu el face asta si apoi ca nu se va supara nimeni pe cineva ca a primit consiliere juridica pe un forum. :(
Judecatorii ajuta destul de des partile neasistate, in masura in care pot face asta fara sa se antepronunte... Prin urmare, este exagerata generalizarea ca juzii nu fac asta. Am vazut zeci de cazuri si ar trebui, oare, sa ma intreb daca si Lascoschi a vazut sau a auzit asa ceva?...
Ca la drept procesual raman cei mai multi restantieri, asta se intampla si la alte facultati de drept, dealtfel cele doua proceduri sunt printre cele mai dificile materii. Nu vad de ce sa aruncam dcu pietre in politisti sau tarani. E rusinoasa o astfel de discriminare.
Ca la Auschwitz: se lua un om, se vedea ce e el (avocat de Constanta, politist, judecator), se generaliza un defect al acestuia, se adunau cat mai multi din categoria sociala respectiva si... in lagar cu ei!
Consider ca umanitatea ar trebui sa depaseasca momentele acestea si sa nu mai aiba ramasite din astfel de gandiri.
In final, ca sa mai termin si eu, nu stiu ce mi-a placut mai mult: faptul ca un neinitiat e mai putin pregatit decat un... ?!? ... decat un initiat (considerand ca politistul este, in ochii colegului, macar initiat in... ceva!) ori faptul ca nu le recomanda justitiabililor sa citeasca procedura fara a fi macar studenti la... IT! :-/
Imi cer scuze pentru astfel de idei prezentate aici si aiurea de colegi... de tara si de meserie! :((