avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
In cazul respectiv instanta nu are date despre venituri si s-a fixat in raport cu minimul pe economie, paratul fiind unic actionar la o firma cu profit foarte bun, dar fara carte de munca. Din martie cand s-a dat hotararea nu a platiti nici un ban, iar hotararea s-a redactat in mai.
S-a facut apel impotriva acestui cuantum si termenul obtinut este in septembriesi probabil va dura. In tot acest timp paratul este absolvit de orice obligatie? Ce se intampla daca nici dupa fianalizarea apeluilui nu plateste?
Mergeti la executor de pe-acuma, nu asteptati apelul si tot... Mai putin decat raportat la minimul pe economie nu are cum sa dea... asa incat, incepeti executarea...
Hotararea trebuie numai legalizata.
Nu, nu e absolvit... De ce anume nu ati actionat pe ordonanta presedintiala? Ca se termina mai repede...
Nu am stiut de aceasta ordonanta....avocatul care -a facut cererea de apel nu mi-a spus. Si acum probabil nu se mai poate face nimic decat sa astept. .Mi se pare si mie aberant se te tarai atatea luni pentru pensie alimentara...Iar sansa de reusita nu stiu cat de mare este daca omul nu are carte de munca indiferent la ce nivel e firma lui si ce venituri realizeaza pe firma..

.Multumesc mult, oricum
Ar trebui sa comunicati mai mult cu avocatul dvs.Aveti dreptul sa ii puneti intrebari.
Va sugerez sa incercati sa faceti o plangere penala pt neplata pensiei de intretinere.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna, nu conteaza ca nu are salariu legal, i se executa casa, masina, dividendele... Daca el asa vrea sa se consume lucrurile... asta e!
Nu va faceti griji, pensia de intretinere este o obligatie de plata careia legea ii da o anumita prioritate si importanta ... de aceea exista si text penal care condamna neplata acesteia.

Nu renuntati, e dreptul copilului!

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)