avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Da, puteti inainta actiune, ea se va judeca. Depinde daca e vorba de pensie de minor sau de major, la pensia de minor am avut si termen pe vara...
Oricum, dosarul se va judeca daca nu in vara, in toamna, indiferent cand il inaintati.
Iar marirea va avea efect de la data inaintarii dosarului, ceea ce e important.
buna ziua
am si eu o intrebare
am 15 ani si tatal meu munceste undeva in arad si nu trimite pensie alimentara.El se numeste trofin daniel nascut in harlau judetul iasi pe data de 29 oct 1965
cum as putea afla unde lucreaza si cum sa imi trimta pensie alimentara?:(
Art. 305. Cod penal prevede:
Savarsirea de catre persoana care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere, a uneia dintre urmatoarele fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca,
se pedepseste, in cazurile prevazute la lit. a) si b), cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, iar in cazul prevazut la lit. c), cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Daca nu a platit cel putin 2 luni pensie de intretinere se poate face plangere penala pentru abandon de familie. Ar fi mai usor de identificat daca a avut ultimul domiciliu in orasul in care locuiti, dupa C.N.P. Adresa de buletin unde o are?
Tatal este acum in orasul Arad, sau judetul Arad? Sau nu stii?
Daca depui plangere penala la Politie, asistat de mama, sunt obligati sa-l gaseasca si sa-l oblige sa plateasca pensia restanta.

Se poate face majorarea pensiei de intretinere daca au crescut veniturile tatalui, la instanta de la domiciliul tau si al mamei.
Buna ziua! Sunt noua pe aici, m intrat pentru k am mare nevoie de ajutorul dvs.. cu un sfat.
Am 24 de ani, sunt studenta la Facultatea de Medicina Bucuresti, si tatal meu imi plateste pensie alimentara la salariul minim pe economie, prin mandat postal.. Insa o plateste cand isi aduce aminte sau cand ii sun eu sa ii reamintesc.. Si de fiecare data cand intarzie, imi mai trimite si cumulat pe 2 luni.. ma face sa ma simt k ultimul om, de parca as cere sacrificiul suprem, nu ceva ce mi se cuvine si de care chiar am nevoie. Asa k.. as dori sa ma indrumati.. am inteles k mai am inca 2 ani de pensie, pt k termin facultatea fix la 26 de ani.. cum sa fac sa il determin sa imi trimita banii cu regularitate? Am evitat cat am putut un proces... Daca as inainta acum un dosar, in vacanta judecatoreasca, s-ar judeca? Daca nu.. atunci cand? Ce se intampla daca el este in somaj de la inceputul anului? POt constitui probe la un eventual proces sms-uri in care el imi spune k nici macar nu exist pentru el? Sa astept 2 luni in care nu imi trimite pensie si apoi sa depun plangere penala pentru abandon?
Va rog mult sa ma ajutati cu u sfat.
Si va multumesc anticipat. O zi buna!

:offtopic: Din Regulamentul de postare:" nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii". Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Intr-adevar, puteti face plangere penala pentru neplata cu rea-credinta a pensiei alimentare timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)