avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

A zis bine Troupe _ doi mai sus.
Mai putin pe aspectul micsorarii pensiei de intretinere.
Daca tatal are doi minori in intretinere si depune dovezi in acest sens se va acorda micsorarea pensiei de intretinere.
Asa prevede legea.Nu este loc de interpretare juridica.

avocat Claudiu Lascoschi

Va multumesc pentru raspuns. Si lui Troupe_doi. Sunt curioasa ce se va rezolva. Oricum, la primul termen s-a amanat luarea deciziei pentru ca, desi sotul a depus intampinare (ca la registratura i-au spus ca inacest caz nu se poate depune cerere reconventionala) si certificatele de nastere ale celor 2 copii, aceste acte au disparut de la dosar. Si nu e prima data cand patim asta. Noroc ca mai aveam un exemplar al intampinarii si copii dupa CN.
Mai am o rugaminte la dumneavoastra. Daca admite intampinarea si nu va majora PA cum solicita reclamanta, in cat timp putem depune cerere pentru reducere? Trebuie sa asteptam 6 luni, sau se poate depune imediat? Avand in vedere ca venituri sotului nu s-au modificat in ultimul an, iar situatia familiala s-a schimbat, asa cum am mai spus.

Va multumesc inca odata
Buna ziua
Revin la dumneavoastra si va cer ajutorul din nou. S-a dat sentinta si din pacate pentru copiii mei, pensia alimentara a fost marita. cu toate ca am aratat ca reclamanata are venituri si noi avem 2 copii in intretinere. Acum asteptam motivarea judecatorului. Nu am primit sentinta, doar stiu ce e scris in registru. Mi-au spus telefonic.
E clarca vom face recurs, dar mi-e teama ca va fi respins, ca nu e prima data. Mai avem si alte cai de atac? Sunt disperata pentru ca veniturile noastre nu s-au modificat si daca ramanem cu majorarea care s-a facut acuma nu o sa mai avem bani nici sa cumparam lapte praf pentru cea mica. sa nu mai vorbesc de scutece sau hainite. Sau cumpar toate astea si nu mai am bani de intretinere, telefon, curent. Sau nu mai platesc ratele la banca si ramanem fara casa. pentru ca jumatate din venituri le dam pe rata la banca.
Mi se pare strigator la cer ca din 50% cat e maxim pt persoanele aflate in intretinere, sa plateasca 42% pentru 1 copil, iar ceilalti 2....
Va rog sa imi spuneti daca se ia in considerare sporul de pericol la stabilirea pensiei alimentare (precizez ca pana acum nu ne-am legat de acest aspect in instanta).
Sunt disperata. Va rog sa imi dati un sfat.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2008
moni82, utilizator
Nu inteleg pt toti copii au drepturi egale.Poate nu ati inteles bine.
De asemenea, nu inteleg cum s-a dat hotararea daca s-a amanat judecata dupa cum ati zis

avocat Claudiu Lascoschi.
Separeca nu pentru toti, copiii au drepturi egale. Si am inteles foarte bine ca a mers si sotul la judecatorie si s-a uitat in registru, dosarul fiind la judecator petru formularea motivarii.
Iar cat priveste hotararea, nu am inteles eu bine cand mi-a spus sotul despre amanare. S-a amanat luarea deciziei, si nu termenul de judecare. Deci s-a pronuntat ulterior termenului de judecata, dupa "analiza" actelor depuse de sot, acte care au lipsit la prima infatisare.
Orice sfat e bine venit. Si va rog nu ma utai in legatura cu sporul de pericol. Citeam undeva, in jurisprudenta, ca nu s-ar lua in calcul. dar nu am gasit baza legala, doar un precedent. Vrem sa atacam cu asta daca altfel nu se mai poate.
Va multumescdin suflet
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Conform Codului Familiei, art. 94 alin. (1), se stabileste ca pensia de intretinere se plateste din „mijloacele” debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.
Daca sporul de pericol il primeste lunar, atunci se va lua in calcul si acesta.

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)