deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.
Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???
Buna!
Revin cu mai multe detalii si va rog sa-mi dati raspuns mai clar despre ceea ce ar trebui sa fac in cazul meu.
M-am acasatorit in Anglia cu un cetatean francez si avem impreuna un copil (nascut in Anglia).
Casatoria noastra si nastera copilului nostru nu au fost inregistrate in Romania.
Vreau sa divortez de sotul meu si sa ma intorc in Romania cu copilul.
Intrebari: 1. Pot eu sa intentez divortul in Romania?
2. Cit si cum voi obtine eu pensia alimentara de la sotul meu (avind in vedere ca el este cetatean francez si traieste in UK)?
3. Care sunt actele necesare (din Anglia ) pentru ai face copilului meu certificat de nastere (eventual pasaport) romanesc?
Moni, ati avut un avocat? Chiar credeti ca astia, avocatii, or fi degeaba?
Eu nu spun ca nu aveti dreptate, spun ca asta nu conteaza daca nu stiti cum sa sustineti, daca nu invocati anumite texte legale, daca nu sunteti la obiect...
E jenant, insa, din pacate, multe instante fac aceste discriminari intre copii si aceste practici au la baza nestiinta partilor de a-si dovedi nevoile, cheltuielile, veniturile, dupa caz.
Nu stiu daca dv. ati depus in dosar acte din care sa reiasa ce credite si cheltuieli aveti, nu stiu ce a depus mama... cert e insa ca 42% mi se pare exagerat de mult...
Nu cunosc actele din dosar, dar dupa recurs nu mai aveti cai de atac si nici nu puteti modifica pensia decat dupa 6 luni si daca s-a modificat ceva in situatia de fapt.
Asa incat, luati-va dv. avocat acum, sa nu va para rau mai tarziu.
[Conform Codului Familiei, art. 94 alin. (1), se stabileste ca pensia de intretinere se plateste din „mijloacele” debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.
Daca sporul de pericol il primeste lunar, atunci se va lua in calcul si acesta.
Elis, am citit si eu acest articol(94) si nu vad nicaieri unde scrie ca veniturile trebuie sa aiba caracter periodic. Daca cel care datoreaza intretinerea are un castig de 200.000 lei la fiecare final de an , pt care plateste si impozit statului, iar in rest are un salar hotarat de el de 800lei , oare va fi cineva atat de absurd sa hotarasca o pensie unui copil raportata la doar la cei 800 lei?
Permanent, permanent voia sa spuna Elis, asa cred...
Periodic... nici nu stiu ce sa inteleg rpin caracter periodic...
Apoi, nu intereseaza daca aceste venituri sunt rezultate din raporturi de munca sau din altceva (drepturi de autor, contracte de mandat, conventii civile, cedari de folosinta ale bunurilor...).
Cu privire la exemplul dat de tine, tunikiss, nu numai ca o instanta va raporta pentsia de intretinere numai la cei 800 de lei, dar e chiar obligata la asta, caci dividendele nu sunt venituri care sa aiba un caracter permanent, mai degraba incidental...
Astfel, pensia asta trebuie sa asigure copilului cele zilnice, ca: mancare, caiete, pampersi, hainute, papuci, jucarii, chirie si, in general, lucruri de care are nevoie copilul strict necesar, lunar, saptamanal... nu o data pe an...
Astfel, daca se raporteaza pensia la dividende, copilul ce face? Mananca o data pe an?
Cat de buna e o educatie de genul: o data pe an mancam in oras, ne luam haine, caiete etc... in rest, dumnezeu cu mila!??
Nu asta urmareste instanta... Urmareste un venit constant pentru copil, nu unul variabil, inconstant...
Nu spun ca e neaparat un lucru bun, spun ca asta e logica legii. Personal, as admite exceptii, in functie de cazul practic...
Salariu
ContSters146685
Buna ziua.
M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala
pitici
Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale
enco
Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)