avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Da, nu aveti ce face pana naste.

Va trebui sa deschideti proces in vederea micsorarii pensiei.
Mergeti la un avocat sa va redacteze cererea de chemare in judecata si apoi va puteti judeca si singur.
Doar sa nu va gaseasca alte venituri pt ca ulterior se va mari pensia la cererea ei.Tot prin justitie.
Dar cota procentuala va ramane la fel

IONELA 85.
Trebuie sa faci plangere la politie si sa insisti.Se va ocupa politia.O sa il sacaie si o sa-i ceara sa achite banii sau o parte din ei.
Daca are venituri il poti executa silit cu ajutorul unui executor judecatoresc.
Se poate face o poprire pe salariu.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna ziua.Mi-ati putea raspunde la urmatoarea intrebare?:am o hotarare cu obligatia unei plati de 25% din salariu a unei pensii alimentare. Mi-am indeplinit aceasta obligatie(avand chitantele), dar am primit o adresa de la executorul judecatoresc ca nu mi-am indeplinit obligatiile si au facut o poprire pe 1/3 din salariu pe care au trimiso la munca. Aici aratand chitantele, acestea au continuat virarea banilor catre fosta sotie dar in procent de 25% din salariu. Este legal sa i se vireze banii pentru pensie alimentara pe baza unei popriri??? Va multumesc mult de tot.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
divafocus, utilizator
Este legal sa se faca poprirea pe salariu pentru plata pensiei de intretinere, dar trebuire sa existe inscrisuri care sa dovedeasca a cest lucru, in speta hotararea judecatoreasca prin care s-a stabilit acel procent , adica de 25%. Nu inteleg de ce executorul cere acum 1/3. Ce temei legal are?
deci in hotararea judecatoreasca scrie ca trebuie sa-i dau 25% dar nu specifica cum. Nu era normal sa scrie sau sa se adreseze unitatii militare unde lucrez pentru a mi se opri din salariu si vira catre ea? Acest lucru nu s-a intamplat iar eu am trimis banii prin mandat postal cateva luni(chitantele le-am tinut stiind ca se poate intampla ceva) Dupa cateva luni am primit un act de la executorul judecatoresc, cum ca nu am platit si se face un act de poprire pe 1/3 la suta din salariu. Dupa o luna am vazut ca mi s-au oprit mai multi bani, iar ducandu-ma la finantist am aratat chitantele .Acesta a a calculat sumele de pe chitante si zicand ca este bine si de acum va vira doar 25%,bineinteles suma cea data in plus cu o luna nu mi s-a restituit. Ceea ce intreb este daca este legal sa mi se retina din salariu pe stat asta nescriind nicaieri, si de ce nu mai pot trimite banii tot prin mandat postal? In acel act de executorul judecatoresc scrie ca unitatea sre obligatie de a vira suma restanta (cea pe care am chitante) si nucontinuarea obligatieie mele de pensie de 25%
Multumesc mult
Procedura civila, partea de executare... Poprirea se face si pe sumele din urma... asta e temeiul legal!
NU am inteles cu executorul, de ce e prin executor...
Faceti in 15 zile de la aceasta poprire o contestatie la executare!

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)