avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
polette a scris:

va jur ca 5 zile a durat, pentru ca fosta imi radea in fata la telefon. oricum hotararea tribunalului in legatura cu divortul nu ma intereseaza, deoarece am castigat tutela copilului la tribunalul bucuresti, fosta sotie fiind vinovata de rapire internationala. Urmeaza sa merg eu in Romania sa imi incredinteze politia copilul

Cred ca a fost amanata pronuntarea cu ...5 zile.:O
stateam in italia, eu sotia si copilul, ea a disparut cu copilul, dupa un an timp in care am facut instantele, am aflat prin intermediul ministerului de justitie ca este divort facut in romania de fosta sotie. De ce nu puteam merge in romania?
pentru ca intro zi am primit un telefon de la un anumit politist ca mi se intocmeste dosar penal pentru ca eu nu am platit 3 luni pensia alimentara( nu aveam unde sa o trimit) Acum sunt la zi cu pensia si de asta merg in romania
Se pare ca in tara asta daca esti tata nu prea ai nici un drept, mai ales daca ai avut nesansa sa divortezi si copilul sa ramana la ea.La divort copilul din start ramane la mama..ca asa e logica...mama il creste mai bine...un tata ..nu...! Apoi mama cere pensia alimentara...si daca e posibil cat mai mare..cu tot prime..sporuri..salarii de merit...tot...ca..e pentru cresterea copilului...NU...?...Apoi mamicuta lasa copilul de trei anisori la parintii ei si pleaca..in Italia...! Frumos nu..?..Tatal.are grija de copil..il ajuta cu tot ce poate in afara pensiei alimentare..il viziteaza saptamanal..ii cumpara calculator...bicicleta..in fiecare an il pregateste pt scoala..si asta aproape 6 ani...! mama nu e foarte preocupata sa vina in tara..in schimb isi permita sa il hartuiasca pe tata cu marirea pensiei alimentare...ca de...tatal e politist..si are de unde...Angajeaza o avocata...( isi permite...si da-i bice..!) tatal nu isi permite un avocat si se apara singur...desi stie ca e o lupta cu morile de vant....! Ma lupt de 4 termene sa explic la instanta cum sta treaba cu sporurile si cu venitul net...! fiecare interpreteaza dupa bunul plac...1 instanta cere la institutie veniturile...acolo un contabil fara sa consulte un jurist..le scrie toate veniturile...si eu muncesc sa am salariu de merit sa lucrez cu sporuri de pericol deosebit pt a-mi permite sa ma ocup de copil iar instanta nu tine cont de nimic...25% din tot...e oare dreptate in tara asta...???. am si eu familie..am un credit ipotecar..si vreau sa pot sa-l ajut in continuare pe copil...dar...in conditiile acestor legi si acestor judecatoare...nu o sa il mai pot ajuta decat cu pensia...nu pot sa imi mai permit sa-i cumpar nimic....si uite asa eu muncesc...mama e plecata si nu-i pasa...bunicii ma dau in judecata...ca e posibil si asta...si uite ca traim in Romania...! multum,esc...!
Scuzati-ma, dar copilul ala de ce nu l-ati cerut spre incredintare in astia 6 ani???
Si cum adica tatal il ajuta cu tot ce se poate in afara pensiei? pai... pensia e o obligatie, neplata ei e penal... tatal politist nu stia atata lucru?
Am avut caz in care mama a plecat similar (in Germania insa) si a durat cateva luni sa obtina tatal apoi ambii copii. Fara probleme.
Copiii nu sunt incredintati unui parinte ca sa stea pe strazi sau pe la alte rude...
Cat despre pensie si restul, e greu de argumentat in lipsa unor cunostinte tehnice. Contabilul nu trebuie sa sune la jurist ca sa dea un raspuns instantei, el e obligat (cu jurist ori fara) sa dea exact ceea ce cere instanta. Daca instanta cere venituri nete, el nu poate sa omita vreun salariu de merit, ca si ala e venit net!
Ce venituri sunt considerate constante si ce nu se argumenteaza inca dinainte ca instanta sa decida emiterea adresei...
Mai exista posibilitatea ca dv. sa cereti inainte de prim termen o astfel de adeverinta de la serviciul dv... si poate ati fi scapat de adresa instantei...
Buna ziua,
Ma intereseaza daca , dupa ce instanta a stabilit un cuantum pentru alocatia de intretinere a minorului, dupa cat timp de la pronuntare se poate deschide un nou proces de modificare a cuantumului acestei alocatii. Au aparut recent ceva modificari la Codul familiei?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)