avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intreþinere

buna tuturor,

deoarece si eu ma aflu in divort, urmeaza prima infatisare si este "primul" o singura intrebare ma framanta deorece salariul meu net depaseste 9000 de ron ma intreb oare si in acest caz tot 25% se va dicta? Eu sunt responsabil de ce am facut copil dar cu 2500 de ron va traii toata familie ei fericita urmatorii 18 ani.

Ce parere aveti am vreo sansa la mai putin de 25%???

va multumesc
Pensia de intretinere pentru minor se plateste pana la majorat. Apoi fata va trebui sa solicite stabilirea pensiei de intretinere pentru major si sa demonstreze ca se afla in continuarea studiilor.
Buna ziua si eu am aceeasi problema. Eu am divortat de anul trecut. Din luna octombrie fostul sot trebuia sa imi plateasca pensia alimentara la copil dar nu ii pasa de copil si nu mi-a dat nici un ban, daca ii zic zice ca nu are servici si nu ii pasa.
Ce trebuie sa fac? poate face puscarie, poate asa se sperie si imi da.
Multumesc astept raspuns
nicateodora a scris:

Buna ziua si eu am aceeasi problema. Eu am divortat de anul trecut. Din luna octombrie fostul sot trebuia sa imi plateasca pensia alimentara la copil dar nu ii pasa de copil si nu mi-a dat nici un ban, daca ii zic zice ca nu are servici si nu ii pasa.
Ce trebuie sa fac? poate face puscarie, poate asa se sperie si imi da.
Multumesc astept raspuns

Puteti face o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie,conform art.305 C.pen.

ART. 305
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
;)
Daca sotul meu este ofiter,pot cere ca adeverinta lui de salariu sa contina toate drepturile lui banesti?Adica sa fie incluse si sporurile si norma de hrana care sunt permanenete si ele. Ptr ca de la unitatea lui i se poate da si o adeverinta doar cu venitul de baza.Eu pot cere in instanta o alta cu toate veniturile?
2. In cazul unor credite instanta tine cont de cuantumul ratelor si apoi stabileste pensia sau nu?
3. Ptr. doi copiii aflati in intretinere care este cuantumul pensiei?Procentual ,bineinteles.
4. Daca fiul meu a implinit acum 18 ani,este elev si procesul de divort incepe in septembrie,ptr. pensie trebuie sa deschida el proces separat sau trebuie sa fac dovada in instanta ca este elev si se stabileste pensia odata cu cea ptr fata care este minora?
Va multumesc anticipat.
Gabrielle Monique a scris:

Daca sotul meu este ofiter,pot cere ca adeverinta lui de salariu sa contina toate drepturile lui banesti?Adica sa fie incluse si sporurile si norma de hrana care sunt permanenete si ele. Ptr ca de la unitatea lui i se poate da si o adeverinta doar cu venitul de baza.Eu pot cere in instanta o alta cu toate veniturile?
2. In cazul unor credite instanta tine cont de cuantumul ratelor si apoi stabileste pensia sau nu?
3. Ptr. doi copiii aflati in intretinere care este cuantumul pensiei?Procentual ,bineinteles.
4. Daca fiul meu a implinit acum 18 ani,este elev si procesul de divort incepe in septembrie,ptr. pensie trebuie sa deschida el proces separat sau trebuie sa fac dovada in instanta ca este elev si se stabileste pensia odata cu cea ptr fata care este minora?
Va multumesc anticipat.

1.Dumneavoastra puteti cere orice in instanta. Ramine de vazut daca ea va lua in considerare si sporurile prevazute.
2.Nu se tine cont de credite.
3.1/3 din venit net.
4.Da , el trebuie sa ceara pensia .

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters146685 ContSters146685 Buna ziua. M-am angajat in luna septembrie la o institutie de stat si am depus cerere pentru deducere la salariu deoarece am in intretinere un minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pitici pitici Ce acte trebuie pentru a beneficia de deducere personala din salariu, eventual unde pot citi. Daca copilul are peste 18 ani, este inca la scoala, dar are ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale enco enco Daca 2 persoane traiesc impreuna in concubinaj, au acelasi domiciliu, au un copil impreuna, barbatul poate avea in intretinere si mama copilului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)