COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ?
Buna ziua,
Fiica mea a cumpărat un apartament în decembrie 2021, situat într-un bloc reabilitat, in sectorul 3. Unul dintre criteriile pentru care am ales acel apartament a fost ca acesta se afla in bloc ”anvelopat”. Vanzatorul a specificat ca reabilitarea s-a facut din fonduri europene, informatie transmisa asociatiei de proprietari de catre administrator. De asemenea, vanzatorul nu a dorit sa negocieze deloc pretul, tocmai pentru ca blocul arata elegant, fiind reabilitat, iar fiica mea a acceptat sa cumpare locuinta la pretul cerut.
Acum cateva zile, administratorul a afisat o înștiințare din care reiese ca fiecare apartament trebuie sa achite costul reabilitarii (o suma mare lunar / timp de 4 ani), motivatia ar fi ca de fapt costul reabilitarii nu a fost suportat din ajutor european si ca trebuie achitat de asociatie.
La data incheierii contractului dintre primărie si asociatia de proprietari (2009), fiica mea nu facea parte din asociatia de proprietari. Pe de alta parte, fereastra de la bucatarie si usa de la balcon sunt deteriorate, semn ca nu au fost schimbare la anvelopare.
Sunt interesata si va rog sa ma ajutati cu un raspuns
- din moment ce aceasta datorie se aplica pentru o imbunatatire la bloc, care a generat un pret mai mare la cumpararea apartamentului, este firesc sa plateasca fostul proprietar pentru reabilitare ?;
- daca fiica mea ar fi stiut ca trebuie achitata dupa cumparare o suma de bani, ar fi refuzat sa cumpere, intrucat vanzatorul a fost neclintit in privinta negocierii pretului;
- ce ar fi de facut in acest caz ?
Fiica mea nu doreste sa plateasca pentru ceva ce exista deja facut si despre care a fost informata ca a fost platit de stat.
Va multumesc, Mir.
adimanea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati precizat ca anveloparea s-a facut in 2009. Au trecut mai mult de 12 ani de atunci. Nu prea inteleg cum in acesti 12 ani nimeni nu a platit nimic. Firma care a executat lucrarea in 2009, de la cine a incasat plata acesteia? Nu cred ca nu a fost platita pana acum.
Vanzatorul NU a platit anveloparea. Mi-a transmis ca Primaria a contractat sume din fonduri europene cu care s-a facut reabilitarea.
Vanzatorul a dorit un pret mai mare pe motiv ca blocul e anvelopat, iar cand i-am propus negociere nu a dorit sa discute. Am acceptat pretul mare, pentru ca, in afara de pozitia in zona a blocului, etaj, mici imbunatatiri, anveloparea a fost motivul decisiv și am platit in plus cateva mii euro pentru aceasta, fata de pretul apartamentelor din zona situate in blocuri fara anvelopare.