avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii ...

Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii sunt abuzivi , tatal este si decazut din dreptul de a ma vizita ca urmare. am ramas in custodia mamei care are comportament bipolar si ma jigneste in fiecare zi. nu ma pot concentra pe scoala si pe nimic in general.Doresc sa plec de buna voie de acasa la niste prieteni de familie de incredere , ei sunt deacord dar nu stim cum sa actionam ca sa nu ajung in custodia tatalui dupa plecare sau sa ajung inapoi la mama. Doresc sa specific ca mama ma face mereu in toate felurile si nu este ok mental din cauza unor traume.
Cel mai recent răspuns: Otilia7288 , utilizator 19:44, 27 Mai 2022
poti pleca, la varsta asta, nu prea are nimeni cum sa te oblige sa stai inr-un loc.
Poti anunta dgaspc-ul si prietenii te pot lua in plasament.
daca nu anunt dgaspc-ul , ce se poate intampla?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face și cum spune domnul moderator, dacă credeți că va va fi mai bine!
Nu știu dacă prietenii va pot lua în plasament, sunt și în această situație de îndeplinit niște condiții!
Și prietenii aceștia ar trebui sa ii verificați, sa fie de bună-credință, să nu cadeți din lac in puț! Sunt atâtea lucruri rele care vi se pot întâmpla la o vârstă așa frageda, un copil al nimănui într-o mare lume destul de rea....de aceea eu opinăm că va poate fi mai bine la părintele dvs., chiar și așa.....
Am mai locuit la acesti prieteni timp de 3 luni din cauza unor probleme , am incredere in ei dar ei nu doresc probleme cu legea.de accea cer un sfat..
probbail ca nimic. Poate mama anunta politia si astfel se va ajunge si la ei. Ia lucrurile pas cu pas.
Corect insa e sa anunti autoritatile ca nu ti-e bine acasa.

Otilia7288 a scris:

daca nu anunt dgaspc-ul , ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)