avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii ...

Buna ziua!Doresc un sfat despre lege , am 16 ani si amandoi parintii sunt abuzivi , tatal este si decazut din dreptul de a ma vizita ca urmare. am ramas in custodia mamei care are comportament bipolar si ma jigneste in fiecare zi. nu ma pot concentra pe scoala si pe nimic in general.Doresc sa plec de buna voie de acasa la niste prieteni de familie de incredere , ei sunt deacord dar nu stim cum sa actionam ca sa nu ajung in custodia tatalui dupa plecare sau sa ajung inapoi la mama. Doresc sa specific ca mama ma face mereu in toate felurile si nu este ok mental din cauza unor traume.
Cel mai recent răspuns: Otilia7288 , utilizator 19:44, 27 Mai 2022
in cel mai rau caz ma gandeam sa ma duc la politie si sa anunt eu daca am posibilitatea de a face si acest lucru

gi-jane2 a scris:

probbail ca nimic. Poate mama anunta politia si astfel se va ajunge si la ei. Ia lucrurile pas cu pas.
Corect insa e sa anunti autoritatile ca nu ti-e bine acasa.

Otilia7288 a scris:

daca nu anunt dgaspc-ul , ce se poate intampla?

plus , nu asi vrea sa anunt ca este vorba de abuz.nu doresc sa ii provoc probleme mamei , nu asi putea anunta ca plec de buna voie?

gi-jane2 a scris:

probbail ca nimic. Poate mama anunta politia si astfel se va ajunge si la ei. Ia lucrurile pas cu pas.
Corect insa e sa anunti autoritatile ca nu ti-e bine acasa.

Otilia7288 a scris:

daca nu anunt dgaspc-ul , ce se poate intampla?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu asi putea anunta ca plec de buna voie?

plecatul asta nu e ca si cum ai omori pe cineva.
atunci asi putea face cumva fara sa se afle de motivul real al plecarii mele? nu asi dori sa afle protectia copilului.accept orice sugestie..

gi-jane2 a scris:

nu asi putea anunta ca plec de buna voie?

plecatul asta nu e ca si cum ai omori pe cineva.

Daca mama anunta plecarea ta sau disparitia, se va afla de ce ai plecat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)