avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina cumparata - cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina cumparata - cercetare penala

am cumparat o masina in 2008 si inmatricularea am vrut sa o fac in 2009 august pt ca nu am avut bani si timp.... la inmatriculari mi-au spus ca masina este blocata in baza de date si nu o pot inmatricula ... ca masina e cercetata penal din 2003 in IASI. masina a avut primul proprietar din IASI al doilea din SUCEAVA si eu al 3-lea . primul a vandut-o in 2001 si al 2-lea in 2008, mie. nu am putut sa aflu ce si cum ca eu stau in timisoara si nu am cum merge acolo la iasi sa vad cum si de ce. masina a fost vanduta in 2001 in iasi si e cercetata penal la iasi din vina primului proprietar.
politia asa mi-a zis : nu poti inmatricula masina , actele raman la noi iti dam placutele cu nr sa circuli asa...
dupa 3 zile de scandal mi-au dat o dovada sa pot circula mai legal... ca alte detalii nu au vrut sa-mi dea.
dupa alte 2 luni am mai aflat ca masina nu o mai pot inscrie pana ce nu aduc eu sentinta de la iasi ca da o pot inmatricula , am sunat pe cel de la suceava si baiatul a zis ca nu stie nimic... el inmatriculad-o in 2001 si cercetarea a aparut in 2003... adevar ca nu cred eu sa fi stiut... alti zic ca imposibil sa nu stie. actele cei de la politie nu mi le dau inapoi. un avocat mi-a zis ca sa se intereseze el la iasi la tribunal ar costa cat nu costa masina.. si sanse nu prea as avea
acuma eu ce pot face sa o inmatriculez... ajutati-ma va rog ...
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 19:24, 7 Februarie 2010
Nu este vorba despre o vina,este vorba despre situatia incerta a autotursmului,deoarece in legatura cu,probabil,anumite situatii legate de acesta, se fac cercetari,cercetari care pot avea canumite repercusiuni asupra statutului acestei masini.
Pana la terminarea cercetarilor statutul autoturismului devine incert,pentru ca nu se cunoaste rezultatul acestora.Ne place,nu ne place ,acestea sunt prevederile legale.
si pana la urma masina ramane proprietatea mea sau se poate ajunge pana la confiscarea ei ? asta depinde ma gandesc de ce fel de cercetare e vorba.
dar tot eu ma incurajez ca daca e cercetata penal de 5 ani pana a o vinde al 2-lea proprietar, masina trebuia retinuta daca este vorba de asa ceva. sper ca nu voi fi ultimul si pe mine sa ma inhate , ca banii am inteles ca nu ii mai recuperez niciodata.
V-am mai explicat nu masina este cercetatat ci oamenii care au avut legatura cu aceasta.
Nimeni nu poate prevedea rezultatul unor cercetari penale,deci nimeni nu stie daca aceasta va fi supusa confiscarii speciale pre.de art.118 c.pen.
Daca vreti sa cunoasteti realitatea angajati un avocat ca sa vada despre ce este vorba.
Noi,care stim atata cat stiti si dvs.-si care am citit doar relatarile dvs,ce raspuns ar trebui sa va dam ?
daca ramane la mine sau nu...
eu credeam ca lege aia se referea daca masina era furata atunci se confisca... dar asa nu vad cum .
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
kenywind, utilizator
Eu am crezut ca raspunsul meu a fost lamuritor.
Dupa terminarea cercetarilor veti afla daca masina ramane sau nu la dvs.
Confiscarea speciala se refera si la faptul ca cel care care a condus-o putea savarsi anumite infractiuni cu ea. Ea poate fi confiscata si daca a fost dobandita pe cai ilicite(prin nerespectarea legii)
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)
Masina declarata furata si este confiscata Givaracom Givaracom Buna ziua , am cumparat o masina din romania imatriculata (Ro) adusa din Anglia, mentionez ca sint al treila cumparatorul cu contract . De vanzare adica dupa ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)