avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina cumparata - cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina cumparata - cercetare penala

am cumparat o masina in 2008 si inmatricularea am vrut sa o fac in 2009 august pt ca nu am avut bani si timp.... la inmatriculari mi-au spus ca masina este blocata in baza de date si nu o pot inmatricula ... ca masina e cercetata penal din 2003 in IASI. masina a avut primul proprietar din IASI al doilea din SUCEAVA si eu al 3-lea . primul a vandut-o in 2001 si al 2-lea in 2008, mie. nu am putut sa aflu ce si cum ca eu stau in timisoara si nu am cum merge acolo la iasi sa vad cum si de ce. masina a fost vanduta in 2001 in iasi si e cercetata penal la iasi din vina primului proprietar.
politia asa mi-a zis : nu poti inmatricula masina , actele raman la noi iti dam placutele cu nr sa circuli asa...
dupa 3 zile de scandal mi-au dat o dovada sa pot circula mai legal... ca alte detalii nu au vrut sa-mi dea.
dupa alte 2 luni am mai aflat ca masina nu o mai pot inscrie pana ce nu aduc eu sentinta de la iasi ca da o pot inmatricula , am sunat pe cel de la suceava si baiatul a zis ca nu stie nimic... el inmatriculad-o in 2001 si cercetarea a aparut in 2003... adevar ca nu cred eu sa fi stiut... alti zic ca imposibil sa nu stie. actele cei de la politie nu mi le dau inapoi. un avocat mi-a zis ca sa se intereseze el la iasi la tribunal ar costa cat nu costa masina.. si sanse nu prea as avea
acuma eu ce pot face sa o inmatriculez... ajutati-ma va rog ...
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 19:24, 7 Februarie 2010
bun. eu nu vreau sa imi da-ti un raspuns in favoarea mea, dar masina nu e cumparata ilegal. el poate a savarsit infractiuni cu eqa , dar aici pt ce sa mi se confiste masina? si de ce sa facut dosarul dupa doi ani la vanzarea ei. odata ce era vanduta nu mai pot intelege cum sa mai putut cerceta penal o masina ce nu-i mai apartinea fostului proprietar.
Raspunsurile la nelamuririle dvs. se afla in dosarul penal aflat in cercetare.
Cereti relatii de la acea politie sau trimiteti un avocat sa vada despre ce este vorba,incercati dvs.sa luati legaturta,desi sunt convins ca nu va vor da amanunte despre un dosar aflat in cercetare,mai ales nefiind parte in acesta.
Cred ca este inutil sa staruiti,chiar daca sunteti oprit sa folositi un bun despre care afirmati ca va apartine.
Nimeni nu este"oracol" sa va poata da lamuriri despre situatii pe care nu le cunoaste.
Aceasta este legea si trebuieste sa ne conformam prevederilor ei,rele sau bune
kenywind a scris:

am cumparat o masina in 2008 si inmatricularea am vrut sa o fac in 2009 august pt ca nu am avut bani si timp.... la inmatriculari mi-au spus ca masina este blocata in baza de date si nu o pot inmatricula ...

Aici este greseala dv.
De fapt dv nu ati cumparat legal nici o masina. Masina nu figureaza in evidentele Politiei si ale Primariei pe numela dv. Faptul ca nu ati avut bani sa faceti transferul legal de proprietate si inmatricularea este necazul dv, dar nu aveti masina!
Am mai auzit de asemenea cazuri cand s-au intamplat accidente, s-au comis incalcari ale legii circulatiei iar amenzile au curs pe numele si la adresa proprietarului ce figura in evidentele primariei.
Incercati si faceti cercetari pe fir, asa cum ati fost indrumat, sau aveti rabdare.
masina daca nu ai un contract de vanzare cumparare si visa fiscala si s-o duci la rar si nu o bagi la primarie la finate pe numele tau, nu-ti accepta dosarul de inmatriculare cei de la politie. eu din august 2009 platesc impozit pe ea. dupa ce am facut toate demersurile completand dosarul (contract de vanzare cumparare, rar, c.e.c., finante )am dus dosarul la politie si acolo a fost ok pana ce au gasit in baza de date ca masina figureaza ca cercetata penal... si am aflat de altundeva ce se intampla defap...
daca va intereseaza si pe voi va spun daca nu ... sa fie topic inchis

va multumesc oricum la toti
dezmembreaza masina si vinde-o. din moment ce nu a venit nimeni sa ti-o confiste, fa-o bucati si cu asta basta. nu iti mai bate capul. toti ne luam tepe in viata intru-n fel sau altul.

sau poti face altceva daca masina e valoroasa si ai nevoie intradevar de ea.
Ia-o pe platforma si du-te cu ea in bulgaria. ( ca pe numere rosii nu prea poti iesi din tara ) , tu ai in momentul de fata cartea masinii si talonul ei , si numerele rosii sunt suficiente. In bulgaria o vei imatricula .
Ulterior pe baza procurii ( ce trebuie reinoita la 90 zile) ai masina legala. Asta daca nu este declarata furata in retea, atunci nici ei nu o vor imatricula.

Desi mie imi spune instinctul ca masina este furata.
De ce? dupa atata timp procesul in care ea "ar fi subiect in dosar" trebuia finalizat.
Eu stiu ca o masina furata si politia a imatriculat-o pe numele cuiva, si ulterior a aflat ca este furata, i-o lasa proprietarului dar nu o poate instraina.
Cel ce ti-a vandut-o, daca a avut el aceasta interdictie de a o vinde de la politie pentru ca masina a fost furata in anterior, atunci il poti da fara probleme in judecata si iti recuperezi banii.

oricum felicitari de postare, ca prin ceea ce ai patit si ajutorul care il ceri, ne-ai dat lectii altora sa dam fuga la imatriculari cu copie dupa talon si la ghiseu umili si cu mimica de prosti amarati sa intrebam ce e cu masina.. asta daca e agentul in toane bune sa nu ne zbiere in fata .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
motorcod, utilizator

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)
Masina declarata furata si este confiscata Givaracom Givaracom Buna ziua , am cumparat o masina din romania imatriculata (Ro) adusa din Anglia, mentionez ca sint al treila cumparatorul cu contract . De vanzare adica dupa ... (vezi toată discuția)
Motocicleta cumparata si depistata apoi ca fiind furata.....ce este de facut? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara, Am nevoie de o sugestie in legatura cu urmatoarea problema: In februarie 2010 am cumparat (contract de vanzare-cumparare la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)